Malatya 112'den Adresi Kolaylaştıran Hizmet

Malatya'da yeni komuta merkezine taşınan 112 Acil Servis Hizmetleri, yeni teknolojik sistemi de devreye koydu....

Malatya'da yeni komuta merkezine taşınan 112 Acil Servis Hizmetleri, yeni teknolojik sistemi de devreye koydu. Malatya 112'yi arayanların adres bilgileri bilgisayara yansıyor.

Yeşiltepe'de Adlı Tıp Kurumu'nun yanında yeni yapılan binasına taşınan Malatya 112 Acil Servis Hizmetleri Ana Komuta Merkezi, yeni binasında yeni teknolojik donanımları da devreye soktu. 112'yi arayanların adres bilgileri bilgisayara yansıyor. Komutadaki girevli karşısında duran bilgisayar ekranında, telefonun karşı tarafından arayan kişinin hangi bölgede aradığını haritada görerek, adres bilgilerine ve bölgeye daha rahat ulaşabiliyor. 112 Acil Servis Ana Komuta Merkezi'ndeki görevliler, önlerindeki bilgisayardan hareket halindeki ambulansları da güzergahları ile birlikte görerek, yönlendirme yapabiliyor. Önemli olay ve gelişmelerde 112 Acil Servisi'ndeki görevliler, polisi ya da diğer birimleri harita üzerinde belirlenen bölgeye yönlendirebilmede kolaylık elde etmiş oluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: