Malatya 20. Genel Sanayi Ve Ticaret Fuarı'nın Açılışı Gerçekleştirildi

Malatya Belediyesi'nin bu yıl 20.'sini düzenlediği Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Malatya Belediyesi'nin bu yıl 20.'sini düzenlediği Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenen ve 20'si il dışından 124 firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, bugün şahadet mertebesine erişen pilotlar Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, şahadet mertebesine erişen iki Türk pilotuna Allah'tan rahmet dileyerek "Bugün de iktidarı ile muhalefeti ile güç birliği içerisinde, verilmesi gereken tüm cevapları uluslararası arenada vermemiz gerektiğini bir kez daha ifade etmek gerektiğini düşünüyorum" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, şehitlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Reklam
Reklam

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bugünün üzücü bir gün belirterek, "Kaybolan, akıbeti belli olmayan 2 pilotumuzun şahadet haberini aldık" dedi. Çakır, bu olaydan sadece pilotların ailesinin değil, Malatya'nın da büyük bir üzüntü yaşadığını vurguladı.

Böyle bir olayı bir daha yaşamamayı dileyen Çakır, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Bugün Kandil. Herkesin Kandilini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Fuarın açılışının ardından kandile uygun olarak Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında Kur-an'ı Kerim tilaveti sunulacağını kaydeden Çakır, "Ama yarınki ve diğer günler yapacağımız bütün etkinlikleri,sanatçılarımızın programlarını, eğlence ve gösteri bölümlerini iptal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, fuara katılımın, Malatya'nın fuarlar kenti olması noktasında ciddi adımlar attıklarını gösterdiğini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Sıddık Özdemir de, fuar ve birlikte düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali'nin Malatya ve kayısının tanıtımı adına önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz