Malatya AK Parti Milletvekilleri Fındıklı Ve Öz'den,Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile Ömer Faruk Öz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile Ömer Faruk Öz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Milletvekili Fındıklı, ziyarette yaptığı konuşmada, basının önemine işaret ederek, kentin gelişmesinde ve büyümesinde basının önemli bir rolü bulunduğunu söyledi. Malatya'nın açık ve şeffaf bir topluma doğru gittiğini dile getiren Fındıklı, herkesin düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebildiğini belirtti.

Basının sürdürülebilir olması için birkaç kuruluşun bir araya gelmesi gerektiğine işaret eden Fındıklı, böylece daha etkili, daha güçlü yapılar oluşabileceğini vurguladı. Malatya'da ulaşım, sağlık, eğitim gibi konularda yapılan çalışmalara da değinen Fındıklı, "Malatya, hizmetler açısından son 10 yılda hak ettiği hizmetleri alıyor. Eksikliklerini hızla tamamlıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Malatya Devlet Hastanesi'nin yıkılacağı yönündeki tartışmaları da hatırlatan Fındıklı, hastane yapılırken "Merkeze hastane mi yapılır-" yönünde eleştirilerde bulunanların şimdi bunun yıkılmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Malatya Devlet Hastanesi binasının çok eski bir yapı olduğunu dile getiren Fındıklı, eski yapılarda hastane mikroplarının üreyebileceğini söyledi. Fındıklı, 'Orası devam etsin' denmesinin mantığı yok. Aksine bir an evvel yıkılması lazım. Hatta bir süre zemini kireçlenip bekletilmeli" diye konuştu.

Öz de Malatya'da ekonomi, ulaşım ve sağlık gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kent büyüdüğünü ve her geçen gün geliştiğini dile getiren Öz, hizmetlere ilişkin ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı.

Sivil toplum kuruluşlarını da yapılması gerekenler konusunda kendilerini yönlendirmeleri gerektiğini belirtti. Öz, "Bundan sonra hızlı treni bir an önce Malatya'ya getirmek, İskenderun Limanı'na giden raylı sistemin bir an önce rehabilite edilmesi konuları var. Hizmetlerin hiçbiri durup dururken olmuyor, iteleyerek, kovalayarak oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: