Malatya Amatör Küme Futbol Ligi

Malatya Amatör Küme Futbol Ligi U-17 kategorisinde gruplar belli oldu. Lig, 5 Ocak tarihinde start...

Malatya Amatör Küme Futbol Ligi U-17 kategorisinde gruplar belli oldu. Lig, 5 Ocak tarihinde start alacak.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) binasında gerçekleştirilen grup ve fikstür çekimine MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Malatya İl Hakem Kurulu Başkanı Kaan Akın Öz, Malatya İl Hakem Atama Sorumlusu Alkan Akgül ve Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Nurettin Doğan’ın yanı sıra amatör kulüplerin temsilcileri katıldı.

Kura çekimi öncesi bir açıklamada bulunan MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, “U-17 maçlarımız 5 Ocak tarihi itibariyle başlayacak. Bütün kulüplere başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. İnşallah kazasız, belasız bir lig olur” dedi.

Reklam
Reklam

Malatya İl Hakem Kurulu Başkanı Kaan Akın Öz ise, bütün kulüplere başarılar dileyerek, “U-17 Liginin Malatya amatörüne hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazasız, belasız ve sakatlıksız bir sezon olur” temennisinde bulundu.

Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Nurettin Doğan da, bütün takımlara başarı dileğinde bulundu.

Kulüpler adına bir konuşma yapan 1932 Malatya Gücü Spor Kulübü Başkanı Aziz Yiğit ise, “Hakikaten zor bir lig olacak. U-17 Ligi, U-19 için bir alt yapı görevi görüyor. Dolayısıyla alttan gelen oyuncular içinde kapı görevini üstleniyor. Ligin önemini bilen kulüplerimizin birçoğu bu lige katılıyorlar. Dolayısıyla bu lige başlamadan önce özellikle genç hakemlerimizin maç yönetimlerinde biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grupların belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı. Toplam 15 takımın iştirak ettiği U-17 Liginde A Grubunda 8, B grubunda ise 7 takım mücadele edecek.

U-17 Liginde gruplar şöyle oluştu: “A Grubu- TEKSpor, Telekomspor, Sanayispor, Adafı Kartalspor, Kale Gençler Birliği, Malatya Fenerspor, SHÇEKSpor ve Sancaktarspor. B Grubu-44 Malatyaspor, Battalgazi Belediyespor, 1932 Malatya Gücü, Karakavakspor, Malatya İl Özel İdarespor, Orduzuspor ve Malatya Galataspor.”

Reklam
Reklam

Lig sonunda gruplarında birinci olan takımlar, Türkiye genelinde yapılacak olan grup müsabakalarında Malatya’yı temsil etme hakkı kazanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: