Malatya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Moran:

Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız üyesi Mehmet Moran, Malatya'yı ortak akılla yöneteceğiz diyenlerin istişare etmediklerini ileri...

Malatya Belediyesi Meclisi Bağımsız üyesi Mehmet Moran, Malatya'yı ortak akılla yöneteceğiz diyenlerin istişare etmediklerini ileri sürdü.

Mehmet Moran, yaptığı yazılı açıklamada, "2 Mayıs 2012 Tarihinde saat 14.00 de Malatya Belediyesi, Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısını yapacaktır. Bu sebeple tarafıma tebliğ edilen toplantı gündeminin 3. maddesi aynen şöyledir, "Taşhoron kilisesinin bulunduğu İlyas Mahallesi 725 ada 3 nolu parseldeki belediyemize ait hissenin devri hakkında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifinin görüşülmesi.

Reklam
Reklam

Diğer bir tanımla Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan tarafıma verilen kilisenin arsa bilgileri şöyledir, "Taşhoron kilisesinin üzerinde bulunduğu arsanın tamamı; bin 335 metrekaredir. Malatya Belediyesi'nin arsa içindeki hissesi; 435 metrekaredir. Arsanın geri kalanı Maliye Hazinesinindir; 900 metrekaredir. Malatya Belediyesi kendine ait olan 435 metrekare alanı Kültür Bakanlığına devretmek istemiş, Kültür Bakanlığı da paramız yoktur gerekçesi ile almaktan vazgeçmiştir. Sorunu çözmek için il Özel İdaresine devri yapılarak sorun aşılacaktır. İl Özel İdaresinin konuya yaklaşımını zaman gösterecektir" ifadelerini kullandı.

"Kamuoyunun malumu olduğu üzere Malatya Valiliği malum kilisenin restorasyonu hakkında bir dizi çalışma içerisindedir. Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi bu konuda Malatya yerelinde bir dizi çalışmalar yapmaktadır" diyen Moran, daha sonra, "2 Şubat 2012 tarihinde Malatya Belediyesi tarafından yıkılan Kiltepe Ermeni mezarlığındaki inşaatlarında Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi yetkililerinin Ermeni yetkilileri arasında Malatya halkından ve belediye meclisi üyelerinden gizli, kaçak, ruhsatsız,

Reklam
Reklam

imara aykırı ve kanunsuz bir yapıya yetkili olmadıkları halde şifahen izin verdikleri, sonra tekrar yıktıkları malumlarınızdır.

Sonuç olarak; Malatya'yı ortak akılla yöneteceğiz diyenler Malatya'da bazı yerel kararları Malatya halkından gizli, istişare etmeden yapmaktadırlar.

2 Şubat 2012 tarihinde Malatya Belediyesi tarafından yıkılan, daha sonra geri adım atarak anahtar teslimi yapılması taahhüt edilen inşaatların yeniden yapılması projesi son aşamaya gelmiş durumda olup ihale aşamasındadır. Malatya halkına tahmini maliyeti 200 bin TL'dir.

Hollandalılara satılan Eski Hal Binası yerindeki camiyi Hollandalılar istemediğinden yıkılmış camii şerif için 435 m2 yer ayrılmamıştır. Önümüzdeki günlerde tüm bu oluşumların ayrıntılarını izleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: