Malatya Belediyesi 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Malatya Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Malatya Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Yeni Cami Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Muharrem ayında düzenledikleri etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı yapacağını kaydeden Çakır, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İnşallah aşurenin içerisindeki farklı tatta, lezzette olan güzel ürünlerin bir araya gelerek daha hoş bir lezzeti, tadı oluşturması gibi biz de toplum olarak hangi görüş ve düşünceden olursak olalım biraya gelmeye her zaman ihtiyacımız var. Malatya gerçekten gelişen, kalkınan, hızla büyüyen bir şehir. Şehrimiz ekonomisi kadar sosyal ve kültürel faaliyetleri ile de bir o kadar gelişiyor. Bu etkinliklerin artarak devam etmesinden yanayım."

Aşurenin yapıldığı gezici "aş tırı"nı da yeni hizmete koyduklarını anlatan Çakır, araçla Malatya ve bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtacaklarını, bölgede meydana gelecek olası bir doğal afette de bu tırdan yararlanacaklarını kaydetti.

Çakır'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu başkanları vatandaşlara aşure dağıttı.

Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: