Malatya Belediyesi Esenlik'in Yeni Konutları 150 Metrekare Olacak

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, Yeşiltepe Yeşilevlerde bulunan konutlarının yanında 14 bin metrekarelik alana, 144 daire...

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, Yeşiltepe Yeşilevlerde bulunan konutlarının yanında 14 bin metrekarelik alana, 144 daire konutun yapımına başlıyor.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz yaptığı açıklamada, "Esenlik Yeşilevler, ev sahibi olacakların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacakları bir proje olarak hazırlandı. Bir ailenin tüm ihtiyaçları dikkate alındı. Şehrin karmaşasından uzak, ama şehir merkezine yakın, şehri yukarıdan gören havadar konumuyla dikkat çekiyor. Site, sadece kaliteli malzemeler ve titiz işçilik değil, Esenlik tarafından daha evvelki projelerinde olduğu gibi nitelikli bir sosyal çevre ve komşuluk ortamı sunuyor. Bina ve zemin etüdü yapılmış, depreme dayanıklı, içinizin rahat edeceği konutlar sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Boyraz, "Bilindiği gibi o bölgede kat yüksekliği konusunda problemler yaşanıyordu. Malatya Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile proje mania planına uygun hale getirildi, yüksekliği altı kat olarak belirlendi. 24'er dairelik altı blokta toplam 144 konut yapacağız. Zemin + beş kattan oluşan daireler 150 metrekare olacak. Esenlik güvencesi ile yapılacak konutlarımızın temelini bu ay atacağız, 20 ayda tamamlanacak" dedi.

144 konutun inşaat ihalesinin 18 Mayıs'ta gerçekleştirileceği belirtilirken, başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: