Malatya Belediyesi Kadın Danışma Birimi Kuruldu

Kadın Dostu Kentler Projesi Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde Malatya Belediyesi Aile Danışma Merkezi bünyesinde...

Kadın Dostu Kentler Projesi Yerel Eşitlik Eylem Planı çerçevesinde Malatya Belediyesi Aile Danışma Merkezi bünyesinde Kadın Danışma Birimi kuruldu. Kadın Danışma Birimi’nde kadınlara hukuki konularda rehberlik hizmeti sunulması amacıyla avukat bulundurulması için Malatya Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ile Malatya Belediye Ahmet Çakır tarafından protokol imzalandı.

Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, imza töreni sonrası yaptığı konuşmada, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde anlamlı bir protokole imza attıklarını belirtti. Kutlubay, ailenin korunması ile birlikte kadınların haklarını öğrenmelerini amaçladıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da belediye olarak sosyal hizmet çalışmalarına öncelik verdiklerini ifade etti. Aile Danışma Merkezi’nin çok sayıda sorunlu aileye ulaştığını anlatan Çakır, şöyle devam etti: “Şu ana kadar 500’e yakın aile ile birebir görüşmeler yapıldı, merkezimizde düzenlenen eğitim programlarına bu aileler iştirak etti. Buradaki temel amacımız aileler arasındaki iletişimsizliği, iletişim eksikliğini ortadan kaldırmaktır. Anne - baba ve çocuk ilişkileri ile risk altındaki çocuklar için de ayrıca etkinlikler yapılarak gerçekten aile yapısının korunması anlamında güzel çalışmalara imza atıldı. Özellikle ailelerin hukuki yönden bilinçlendirilmesi için Malatya Baromuz bugüne kadar yeterli desteği sağladı. Bugün de kendileri ile bu desteğin devamı niteliğinde bir protokol imzalıyoruz.”

Malatya’nın kadın dostu kenti olması münasebetiyl bir takım sorumluluklar üstlendiğini dile getiren Çakır, “Türkiye’de örnek projelere imza atacağımıza ve öncülük edeceğimize dair protokol imzalamıştık. İmzalayacağımız bu protokolün İnsan Hakları Günü’ne denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezimiz eşler arasındaki ilişkiler, anne-baba ve çocuk arasındaki iletişim kopukluğu ve aile içi çatışmalarda uzman arkadaşlarımız, psikolojik danışmanlarımızla destek olmaya çalışıyor. Bunu toplumsal bir görev olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: