Malatya, ilk kez düzenlenmesine karşın bölgenin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapacak.
Malatya Valisi Ulvi Saran'ın koordinesinde Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen 1. Ulusal Kitap Fuarı, 250 yayınevinin katılımı ile açılacak.
Vali Ulvi Saran ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Malatyalıları kitap fuarına davet ettiler.
Saran, "Malatya'da kültürel faaliyetlere bir yenisini daha ekliyoruz. Malatya Kitap Fuarı, 1 Mayıs itibariyle kapılarını okuyuculara açacak ve 6 gün süreyle gerçekten bu bölge büyük bir kültür şöleni ile karşı karşıya olacak. Biz bu çalışmayı Malatya Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Malatya gerçekten çevresinde her yönüyle lider olan, her yönüyle cazibe merkezi olan bir il ama bu yönüyle biraz daha pekiştireceğiz. 3 yıldan bu yana sayın başkanımızla birlikte kültür ve sanat yönünde pek çok faaliyete imza attık. Özellikle Malatya, kültür ve sanat yönüyle büyük bir potansiyele sahip. Yetiştirdiği insanların sosyal alanda, ekonomik alanda, Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olduğu gibi kültür ve sanat alanında da aslında büyük bir birikimi var. Ama bunu ortaya koymamız icap ediyor. 'Malatya Okuyor Kampanyası', Türkiye'de hem kapsamı ile hem içeriği ile hem sistematiği ile çok başarılı bir kampanya. Yüz binlerce öğrencimiz ve halkımızın değişik kesiminde ki insanımız, yoğun bir kitap okuma sürecine girdi.
Rekorlar kırdık. Belediyemiz, Kültür Belediyeciliği alanında çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Ödüllere layık görülüyor. Bütün bu faaliyetler Malatya'nın geleceğine yön verme ve Malatya halkının bu alandaki ağırlığını ortaya koyması açısından çok önemli. Malatya Kitap Fuarı, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerin tamamlanması mahiyetinde, özellikle okuma kampanyasının bir son basamağı niteliğini taşıyor" diye konuştu.
Vali Saran, ayrıca "Malatya 6 gün süresince Türkiye'nin her tarafından gelecek olan 250 yayınevini ağırlayacak. 5 bin 200 metrekarelik bir çadır kurduk. Bu çadırda yayınevlerimizi misafir edeceğiz, bunun yanında 100'ün üzerinde gazeteci ve yazarı Malatya'da okuyucuları ile buluşturacağız. Bu, Malatya açısından çok büyük bir kültürel açılım hamlesi. Çünkü bu kadar yoğun, bu kadar entelektüel insanın bir araya geldiği dönem kolay kolay gerçekleşmez. Bu süre zarfında kitap okurları yayınevleri ile tanışacak, binlerce kitabı görme imkanı bulacak, yazarlarla bir araya gelecek, kitapları imzalatacak. 6 gün boyunca burada canlanacak olan kitap piyasası, bu süre bittikten sonra kitapevlerinin satış hamlesi ile kendisini gösterecek. Fuarların böyle bir yararı var. Kitap fuarının Malatya'da önemli bir boşluğu dolduracağına ve kültür anlamında ciddi bir canlanma göstereceğine inanıyoruz. Malatya Kitap Fuarı, sadece Malatya'ya değil, çevresindeki illere de hitap ediyor. Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ,
Sivas ve Erzincan'da ki üniversitelerden öğrenci ve öğretim üyelerini kurduğumuz temaslarla buraya davet ettik. Bu illerin belediyeleri ile işbirliği yaptık. Belediyeler Malatya'ya otobüs kaldıracaklar. Çocuklara kitap alışverişi kültürünü de aşılarsak, hayatları boyunca bu alışkanlığı sürdürme yönünde önemli bir kazanım elde etmiş olacaklar. Gelen yazarlarımız, kitaplarını imzalamanın yanında çeşitli noktalarda okurları ile söyleşi yapacaklar. 30'a yakın konferans düzenlenecek. Malatya için önemli bir fırsat. Çünkü Anadolu'da şimdiye kadar bu büyüklükte bir kitap fuarı açılmadı. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Biz sadece kitapevlerine, yayınevlerine yer verdik. Belki yer olsaydı 50-60 yayınevine daha yer verecektik. Malatya, marka imajını, gücünü ve prestijini geliştirme ve ilerletme yönünde önemli bir adımı daha atmış oluyor. Bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise "Sayın valimizin öncülüğünde Valilik ve Belediye olarak düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin, belki bugüne kadar Malatya ve bölge illeri açısından da baktığımız zaman, en büyük etkinlik olduğunu görüyoruz. Burada bunu sadece Malatya'da görmemek lazım. İstanbul dışında bu kadar yayınevinin katıldığı böyle büyük bir organizasyon gerçekleştirilmemiş. Biz bölge olarak bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Şehirlerin markalaşması, şehirlerin bir adım öne çıkması için bu tür etkinliklerin sağlandığı da bir gerçek. Şehrimiz sanayileşmede çok iyi noktalara geldi ama, bunların ötesinde önemli olan şehrin sosyal ve kültürel boyutunun da gelişmesidir. Kitap fuarının buna çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu projeyi de bundan dolayı başlattık. Malatya geçmişten beri her zaman yazarlarıyla, bilim adamlarıyla, devlet adamlarıyla öne çıkmış. Türkiye'de hem siyasi anlamda, hem kültürel anlamda etkili bir yere sahip. Bu anlamda Malatya'nın bu özelliğini, bu dinamiğini gün yüzüne çıkartmayı, bunu daha ileri noktalara taşımayı görevimiz olarak görüyoruz. Bu vesileyle bu fuarı sayın valimizle birlikte organize ediyoruz" ifadelerinde bulundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz