Malatya Çocuk Yuvası'nın adı değiştirildi

Malatya - Geçen yıl ekim ayında, çocuklara uygulanan şiddet olaylarıyla gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası'nın adı "0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası" olarak değiştirildi.
Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, yuvanın isminin değiştirilmesini Vali Halil İbrahim Daşöz'ün önerdiğini, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'ne gönderdikleri yazının değerlendirilerek, yuvanın adının "0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası" olarak değiştirildiğini söyledi.

Şiddet olaylarının yuvayla ilgili olumsuz bir imaj oluşturduğuna işaret eden Konan, isim değişikliğinde bu imajın düzeltilmesinin amaçlandığını ifade etti. Çocuk yuvasında şiddet olaylarının yeniden yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını dile getiren Konan, "Olumsuz ve kötü günler geride kaldı. Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz" dedi. İsmi değiştirilen yuvada bakım, onarım, ve personelle ilgili de çalışmalar yapıldı. Şiddet olaylarından sonra İstanbul'a götürülen çocukların bu ay içinde Malatya'ya getirileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam