Malatya Film Festivali 9 Kasım’da Başlıyor

Malatya’da 9-15 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 3. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde 140’a yakın film...

Malatya’da 9-15 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 3. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde 140’a yakın film gösterimi gerçekleştirilecek.

3. Malatya Uluslararası Film Festivali ile film gösterimlerinin yanı sıra gerçekleşecek pek çok sergi, seminer, atölye çalışmaları ve söyleşilerle Malatyalılar ve sinemaseverler sanat dolu bir hafta geçirecek. 9 Kasım tarihinde Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek açılış töreninde Yaşam Boyu Onur Ödülü ve Onur Ödülleri sahiplerine takdim edilecek. Festival, 15 Kasım Perşembe gecesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Uluslararası Yarışma Jürisi, yönetmen Tahmineh Milani başkanlığında senarist ve yönetmen Suha Araf, sinema yazarı Esin Küçüktepepınar, sinema yazarı ArunaVasudev, Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel’den oluşuyor.

Reklam
Reklam

Festival Başkanı Kayhan Kırmızıgül, festivalde kaçırılmayacak bir film seçkisi hazırlandığını belirterek, usta yönetmenlerin filmleri, bağımsız sinemanın son örnekleri, ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler, ulusal ve uluslararası yarışma filmleriyle birlikte 140'a yakın filmin gösterileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: