Malatya, Gap Spor Oyunları’ndaki Başarısıyla Adından Söz Ettiriyor

Malatya, son 3 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda kazandığı madalya ve kupalarla...

Malatya, son 3 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda kazandığı madalya ve kupalarla adından söz ettiriyor.

5-6 ve 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda toplam 90 madalya kazanan Malatya, son olarak Erzurum’da düzenlenen oyunlarda genel klasmanda birinciliği elde etmişti. Malatya, 5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda 26 madalya ile genel klasmanda ikinciliği elde ederken, en çok madalya kazanan il olma unvanını kazandı. 6. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda genel klasmanda ikinci olan Malatya, 31 madalya kazanarak, madalyalardaki liderliğini korumayı başardı.

Reklam
Reklam

7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda üstün bir başarı elde eden Malatyalı sporcular, toplamda 33 madalya ile oyunları birinci tamamladı. Oyunları düzenleyen Erzurum ile birlikte 11 altın madalya kazanan Malatya, genel madalya sayısında ise Erzurum’a fark attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: