Malatya Gönül Birliği'nden Ihtiyaç Sahibi Öğrencilere Destek

Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ali Seydi Turan, ihtiyaç sahibi öğrencilere takım elbise yardımında bulundu.

Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ali Seydi Turan, ihtiyaç sahibi öğrencilere takım elbise yardımında bulundu.

Malatya Merkez İmam Hatip Lisesi ile Hekimhan ve Battalgazi İmam Hatip liselerindeki toplam 100 öğrenciye dernek adına takım elbise dağıtan Turan, kent merkezindeki İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhan Topsöğüt'e öğrencilere dağıtılmak üzere 40 takım elbise teslim etti.

Turan, İstanbul'da bulunan derneklerinin Malatya için faaliyetler gerçekleştirdiğini anlattı. Kendisinin de Malatya İmam Hatip Lisesi'ni bitirdiğini dile getiren Turan, bir gömlekle bir yıl, bir takım elbiseyle 3 yıl okuduklarını belirterek, burada öğrencilerin takım elbise ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Özellikle köylerden, ilçelerden buraya gelen öğrencilerin maddi yoksunluk içinde eğitim gördüğünü ifade eden Turan, bu nedenle Hekimhan ve Battalgazi İmam Hatip liseleriyle merkezdeki İmam Hatip Lisesi'ne 100 takım elbise getirdiklerini belirtti.

Derneklerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Turan, "Alan elle veren eli buluşturuyoruz. Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz" dedi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhan Topsöğüt de Turan'a Kurban Bayramı öncesi yaptığı duyarlı davranış dolayısıyla teşekkür etti.

Bu tür yardımların öğrencileri motive ettiğini dile getiren Topsöğüt, öğrencilerin bir kısmının kırsal kesimden geldiğini ve maddi sıkıntı içinde eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının yardım elini uzatarak öğrencilere büyük destek sağladığını vurgulayan Topsöğüt, bu tür yardımların devam etmesini diledi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: