"Malatya Günleri" Başladı

İSTANBUL (A.A) - Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda düzenlenen "Malatya Günleri", Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

İSTANBUL (A.A) - Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda düzenlenen "Malatya Günleri", Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Malatya Belediyesi, Malatya Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ve İstanbul'daki Malatyalı sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla ikinci kez düzenlenen etkinlik, 2 Eylül'e kadar devam edecek.

Etkinlikle, Malatya'nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin ulusal alanda tanıtılması, zengin ve sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadının ülke geneline duyurulması, yöresel değerlerin ve ürünlerin sergilenmesi, Malatyalı iş adamlarının sahip olduğu önemli marka ve ticari ürünlerin ülke genelinde tanıtılması ve Malatya'nın il sınırları dışında anlatılması amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Etkinliğin açılışına, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul'daki bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü yetkilileri, Malatyalı iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışın ardından katılımcılar etkinlik alanında kurulan stantları gezdi.

Stantlarda, çeşitli sektörlerden Malatyalı firmalar ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaparken, kamu kurum ve kuruluşları da görev alanları ve projeleriyle ilgili tanıtım yapıyor.

Etkinlik süresince, Feshane otoparkında kurulan sahnede Malatya Musiki Cemiyeti konser verecek.

Muhabir: Eda Topcu / Nurhan Çorlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz