Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesini görüştü.

Malatya İl Genel Meclisi, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesini görüştü.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın başkanlığındaki oturumda, Malatya Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, vasfını yitirmiş meraların hayvancılık işletmelerine kiraya verilmesiyle ilgili çalışmaları hakkında Meclis Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'nun hazırladığı rapor okundu.

Meraların kiraya verilmesinin köylerde huzursuzluk yarattığı bildirilen raporda, kamuoyunda konuşulduğu gibi 49 yıllığına kiralamanın söz konusu olmadığı, kiralamaların 25 yıllığına yapıldığı ifade edildi. Kiralamaların yalnızca vasfını kaybetmiş, ıslah edilmesi gereken alanlar için söz konusu olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Raporda, yöre insanının mağdur edilmemesi için köylülere yeteri kadar mera ayrıldıktan sonra ihtiyaç fazlasının kanunlar çerçevesinde kiraya verilmesinin daha uygun olacağı görüşüne yer verildi.

Naci Şavata, meraların kiralanmasını köyde sadece muhtarın takip etmesinin yeterli olmadığına değinerek, mera kiralamalarını takip etmek için her köyde bir mera komisyonu kurulması gerektiğini belirtti. Şavata, komisyonun kiralamalara ilişkin yaşadıkları sıkıntıları kaymakama veya ilgili vali yardımcılarına bildirmesi gerektiğini söyledi.

Naci Şavata, "Bu kiralamalarda kanuna uymadan ihale yapılıyor. Bu kiralamaların aslında yok hükmünde olması lazım. Ama 'Yaptık oldu' mantığıyla yapıldığı anlaşıldı ki gelen bir genelge ile artık kiralamaların Başbakanlık'tan izin almak kaydıyla yapılacağı bildirildi" dedi.

Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: