Malatya Kent Konseyi, "büyükşehir" Gündemiyle Toplandı

Malatya Kent Konseyi, "Büyükşehir'e Doğru Malatya" gündemiyle toplandı.

Malatya Kent Konseyi, "Büyükşehir'e Doğru Malatya" gündemiyle toplandı.

Malatya Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında konuşan Vali Vasip Şahin, büyükşehir olmanın büyük imkanlar sağlamasının yanı sıra fedakarlık yapmayı da gerektirdiğini belirtti.

Valilik olarak bu çerçevede ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Şahin, kurum ve kuruluşlarla eş güdüm halinde çalıştıklarını kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise 14 ilin büyükşehir statüsüne kavuşmasının reform niteliğinde düzenleme olduğunu ifade etti. Çakır, belediye olarak büyükşehire hazırlıkla ilgili altyapı çalışması yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım'ın katılımcılara konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar gündem maddesine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: