Malatya Kent Konseyi'nden Kentlilik Bilinci Kitabı

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci projesi kapsamında "Kent ve İnsan" kitapçığını çıkardı.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci projesi kapsamında "Kent ve İnsan" kitapçığını çıkardı.

Malatya Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, kitapçığın, kentte yaşamanın asgari kuralları, kent yaşamı için gereken kentli sorumlulukları gibi konuları ele aldığı belirtildi.

Kentlerde farklı kültürler, farklı çevreler, farklı yaş ve cinsiyetteki insanların bir arada yaşadığı ifade edilen açıklamada, "Kent yaşamının doğal bir sonucu olan bu sorunların Malatya'da asgari düzeyde yaşanması ve bertaraf edilebilmesi için 'Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci'nin bir parçası olarak düşünülen kurallara uyulmalı, bireyler arası saygı ön planda tutulmalı, yaşadığımız kent sahiplenilmelidir' ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, kent yaşamı, kent kültürünü benimsemek ve Malatya'nın kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarabilmek adına hazırlanan kitapçığın, özellikle ilköğretim ve ortaöğretim sınıfları için vazgeçilmez bir kaynak olacağı vurgulandı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: