Malatya Milletvekili Ağbaba, Kapatılan Adliyelerin Açılmasını İstedi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi...

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda kapatılan adliyelerle ilgili bir konuşma yaptı. Ağbaba, Malatya'da 13 ilçenin 7'sinde adliyelerin kapatıldığını belirterek, "Kapatılıp tekrar açılan adliyeler konusunda ayrımcılık yapıldı" dedi.

Milletvekili Ağbaba’nın basın birimi tarafından yapılan açıklamaya göre Ağbaba konuşmasında, "Hepinizin bildiği gibi Türkiye'de 146 adliye kapatıldı. Daha sonra alınan bir kararla 44 ilçedeki adliyelerin kapatılması iptal edilerek tekrar açıldı. Malatya şanssız ve sahipsiz bir şehir. Malatya'nın üreten kurumları birer birer kapatıldı. Bu yetmiyormuş gibi şimdi de adliyelerimize göz dikildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Malatya'nın ilçe sayısının 13 olup, daha önce Doğanyol, Kale, Battalgazi adliyelerinin kapatıldığını, şimdi de Arguvan, Yazıhan, Kuluncak ve Yeşilyurt adliyelerinin kapatılacağını belirten Ağbaba, 13 ilçenin 7'sinde artık adliyenin olmadığını kaydetti. "AKP'nin seçimden önce bir sloganı vardı; 'büyük düşün Yazıhan', 'büyük düşün Arguvan" diyen Ağbaba, "Bu ilçeler büyük düşündü, şimdi kandırılarak adliyeleri kapatılıyor" ifadelerini kullandı.

"AYRIMCILIK YAPILIYOR"

Yeniden açılmasına karar verilen ilçelerle Malatya'nın ilçelerini karşılaştıran Ağbaba, şu ifadelere yer verdi:

"Sulakyurt'un nüfusu 7 bin 927, Kuluncak'ın 8 bin 951; Sulakyurt'un merkeze uzaklığı 46 kilometre, Kuluncak'ın 113 kilometre. Kemah'ın nüfusu 6 bin 942, Arguvan'ın 8 bin 10, İmranlı'nın nüfusu 7 bin 568, Yazıhan'ın 15 bin 568. Bu adliyeler niye kapatıldı? Hükümetin siyasi davranmasından. Kapatılan 44 ilçe adliyesi niye tekrar açıldı? Ayrımcılık."

İşin içine bölge, il ve çeşitli ayrımlar girdiği için bu ilçelerin tekrar açıldığını savunan Ağbaba, "Bu kararın ne kadar ayrımcı olduğunu bir örnekle size açıklayacağım. Erzincan'ın Kemaliye, Kemah ve Çayeli ilçeleri kapatıldı ama daha sonra tekrar açılmasına karar verildi. Niye? Bu ilçelerin nüfusu mu arttı, dosya sayısı mı arttı? Değerli arkadaşlar; birileri bastırdı, Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bastırdı, Erzincan'ın kapatılan üç ilçesi tekrar açıldı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bu kararlarla sadece adliyelerin kapatılmadığını, bu kararlarla ekonominin yok edildiğini ve oradaki insanların açlık sınırıyla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Ağbaba, "Adliyelerin kapatılması o ilçelerdeki insanların büyük şehirlere, büyük yerlere göç etmesine neden olacaktır" dedi.

Ağbaba, bu kararın tekrar gözden geçirilmesini isteyerek, "Bu düzen değişir bu devran döner. Arguvanlılar, Kuluncaklılar, Yazıhanlılar, Yeşilyurtlular kan ağlıyor. Sizden rica ediyorum, bu kararı bir kez daha gözden geçirmenizi istiyorum" ifadelerini kaydetti. Ağbaba, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bugün Malatya'dan bir heyet geldi. İçerisinde AKP'den de, CHP'den de arkadaşlar vardı. Bu kararın ne kadar yanlış olduğunu ifade ediyorlar. Siz eğer bunu yapmazsanız bir gün gelir, birileri size 'la oğlum bas git' der ve sizi buradan gönderirler arkadaşlar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz