Malatya Milletvekili Ağbaba'dan Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediyesi tarafından kesilen ağaçlarla ilgili olarak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediyesi tarafından kesilen ağaçlarla ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya Belediyesi tarafından 26 Mayıs gecesi Çarmuzu yolu olarak bilinen Turgut Temelli Caddesi üzerindeki en az 50 yaşındaki ağaçlar kesilerek odun haline getirilmiştir. 150'ye yakın ağacın gece yarısı kesilmesi Malatyalıların tepkisine sebep olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Ağbaba, soru önergesinde şunları belirtti:

"Malatya Belediyesi'nin bir gecede 150 ağacı kökünden kesilerek katletmesi sonrası bakanlığınıza ulaşan bir şikayet var mıdır? Varsa nasıl bir işlem yapılmıştır? Malatya Belediyesi tarafından cadde ve sokakların güzelleştirilmesi amacıyla daha önce de ağaçlar sökülerek başka yerlere taşınmıştır. Belediye tarafından bugüne kadar kaç ağaç sökülmüştür? Bu ağaçlar nerelere dikilmiştir? Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve yaygın basına da konu olan tanesi bin liranın üzerinde fidan alımı ihalesi ile ilgili tartışmalar devam ederken, yarım asırlık ağaçların kesilerek odun haline getirilmesini bakanlığınız nasıl değerlendirmektedir? Gece yarısı yapılan ağaç kesme operasyonu esnasında elektrik kablolarının koparıldığı, kanalizasyon borularının patlatıldığı, telekom santrallerinin devrildiği izlenmiştir. Çevrede yaşayan halkın hayatı tehlikeye atılarak gerçekleştirilen ağaç katliamı sonrası yetkililer hakkında işlem başlatılması düşünülmekte midir?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: