Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kavacık Köyü’nün Sorunlarını Tbmm'ye Taşıdı

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Hekimhan İlçesine bağlı Kavacık Köyü sakinlerinin sorunlarını meclis gündemine getirdi.Ağbaba,...

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın Hekimhan İlçesine bağlı Kavacık Köyü sakinlerinin sorunlarını meclis gündemine getirdi.

Ağbaba, Kavacık Köyü’ndeki evlerin çöktüğünü, köylülerin yoksulluktan dolayı evlerini tamir ettiremediklerini belirterek, "Seçimde oyumuzun tamamını AKP'ye verdik diyen köylüler oylarını alanlara haklarını helal etmiyorlar bu haykırışı buradan dile getiriyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Hekimhan Kavacık Köyü’nün isyanını, haykırışını buradan duyurmak istiyorum. Kavacık Köyü 40 haneden oluşmakta, geçimini hayvancılıkla sağlamakta ancak saman ve yemin çok zamlanması nedeniyle hayvanlarını besleyemedikleri için hayvanlar ölmek üzere ve hayvancılığı bırakıyorlar. Kavacıklılar hayvancılık yapamadıkları için başka köylere çobanlığa gidiyorlar. Köyün yerinden dolayı evler insanların başına çöküyor, geçen yıl 3 ev, bu yıl da 3 ev tamamen çökmüş. İnsanlar yoksulluktan dolayı evlerini tamir edemiyorlar, çaresizce evlerinin başlarına yıkılmasını bekliyorlar. Ayrıca, köylerini ana yola bağlayacak yolları yok, ancak üç saatte yürüyerek ana yola ulaşabiliyorlar. Köyde tuvalet yok. İçme suyu gözesi açık olduğu için yaz aylarında hayvanlar suyun içinde yatıyorlar, bu yüzden sürekli insanlar hasta oluyorlar. Köylüler "Abdestimizi bile alamıyoruz. 10 hayvanımız olduğu için yeşil kartımızı iptal ediyorlar, çay- şeker alacak paramız yok. Seçimde oyumuzun tamamını AKP'ye verdik" diyorlar ve oylarını alanlara haklarını helal etmiyorlar, bu haykırışı buradan dile getiriyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: