Malatya Sanayi Sitesi Alt Yapı Sorunu Çözüldü

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını inceledi.Beraberinde Belediye Başkan...

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını inceledi.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Mehmet Kavuk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanları ile birlikte Yeni Sanayi Sitesi’ne giden Çakır esnafları tek tek ziyaret etti. Esnaflar yapılan çalışmalardan dolayı Çakır’a teşekkür etti.

MESOB Başkanı Keskin, “Özellikle 20 yıldır Sanayi Sitemizde yapılmayan alt yapı hizmetleri son dönemde yapıldı. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ediyoruz. Biz esnaf ve sanatkar kesimi olarak belediye başkanımızın güzel hizmetlerini her zaman destekledik ve başkanımızın yanında olduk Bundan sonrada Belediye Başkanımızın yanındayız. Belediye başkanımız, esnaf ve sanatkarlar için güzel hizmetler getirdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ESKKK Başkanı Ali Evren de, 2012 yılında başlatılan alt yapı çalışmalarının 2013 yılına sarktığını ve son aşamaya getirildiğini belirterek, “Sanayi sitemiz tamamen çok güzel alt yapı hizmetlerine kavuştu. Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Sanayi sitesi bölgesinde yaklaşık 2 bin esnaf ve sanatkar hizmet veriyor. Buranın alt yapısında sorun vardı. Yağmur sularının taşkınlık yapması, drenaj kanallarının olmaması, içme suyu borularını çok eskimiş olması burada büyük bir sorundu. Öncelikle burada 8 kilometre uzunluğunda drenaj çalışması yaptık, yine 8 kilometre uzunluğunda içmesuyu borularını ve abone bağlantılarını tamamen değiştirdik. Üst yapıda önemli sıkıntılar vardı. Yollar tamamen bozulmuştu. Çalışmaları bir plan çerçevesinde geçen yıl başlatmıştık. Şuana kadar 20 bin ton bir asfalt çalışması yaptık. Bazı ara sokaklarda eksiklikler var. Onları da tamamen bitirerek, yıllardır ihmal edilen sıkıntılarda ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çakır ve beraberindeki heyet, sanayi sitesinde bir süre dolaşarak, esnaflarla görüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: