Malatya Söğütlü Cami’de Onarım Sürüyor

Malatya Merkez’de onarım çalışması sürdürülen Söğütlü Cami’de bu Ramazan ayında, “Hoş geldin ya şehri Ramazan"...

Malatya Merkez’de onarım çalışması sürdürülen Söğütlü Cami’de bu Ramazan ayında, “Hoş geldin ya şehri Ramazan" mahyası asılamayacak.

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıldan beri tadilat çalışması süren ve Ramazan ayına yetiştirileceği sözü verilmesine rağmen bugüne kadar bitirilemeyen Söğütlü Camii ‘yi Kurban Bayramı’nda ibadete açmayı planladıklarını söyleyen Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, cami altındaki dükkanların geç boşaltması nedeniyle tadilata geç başlandığını ifade ederek, kış şartlarının uzun sürmesinin de çalışmaları etkileyeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Önceden sadece cami onarımının gündemle alındığını, dükkanların da işin içine katılınca yeniden proje çizildiğini, bundan da gecikme olduğunu söyleyen Aktürk, “Proje değiştirilip komple onarım programa alındı. 300 bin TL ödenek ayrıldı” dedi.

20 Temmuz’da başlayacak olan Ramazan ayında ibadete açılamayacak olan Söğütlü Camii’nin Kurban Bayramı’na kadar bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

Sögütlü Camii’nin ibadete kapalı olması nedeniyle Ramazan ayında merkezdeki camilerde sıkıntı çekileceği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: