Malatya Sürgü’deki Davulcu Olayı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde yaşanan olaylardan sonra, sivil toplum kuruluşları Sürgü’de ziyaretlerde bulundu.Avrupa Malatyalılar...

Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Sürgü beldesinde yaşanan olaylardan sonra, sivil toplum kuruluşları Sürgü’de ziyaretlerde bulundu.

Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Hollanda Malatyalılar Dernek Başkanı Abidin Kılıç, Malatya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Fendoğlu ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öz Murat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ali Koçyiğit ile birlikte Sürgü'yü ziyaret ettiler.

Sürgü Belde Belediye Başkanı Faruk Taşdemir’i de ziyaret eden ve ziyarette Sürgü’de böyle bir olayın yaşanmasından duydukları üzüntüleri belirten Murat Alabaş, "Belediye başkanımız ve Sürgü halkının yanındayız. Bizim ulusal kanallar ve yurt dışında yayın yapan kanallarımız bu olayı büyütmesinler. Malatya’da Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımı olmadı, bugünden sonra da olmayacak. Özellikle Almanya’daki Türk konsoloslukları önünde çeşitli eylemler yapanlar bu olayı büyütmesinler. Biz Almanya’da yaşayan 80-85 bin Malatyalı; Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türkü ve Kürt'üyle beraberiz, yarında beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Yarın dış güçler bu olayı kaşımasınlar. Biz ne Suriyeyiz ne de Mısırız" diyen Alabaş, şöyle konuştu:

"Burası Türkiye Misakı Milli sınırları içerisinde ve Atatürk’ün dediği gibi 'yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinden ayrılmayacağız. Sürgü halkına teşekkür ediyoruz. Bizi çok iyi şekilde ağırladılar. Birkaç gün içinde de dostluk yemeği verilecektir. Sürgü’de hiçbir problem yoktur. Bütün halkımız huzur içindedir. Diğer medya kuruluşlarının abarttığı gibi kesinlikle burada hiçbir şey söz konusu değildir."

Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir de, "Sürgü Belediyemiz keşke bu olaylarla değil de, alabalık tesisleriyle meşhur Malatya'nın tek turizm tesisi olmasıyla, yılda 600 ton alabalık yetiştiren bir yer olmasıyla anılsaydı. Maalesef Ramazan davulcusu ile Alevi kardeşimizin arasında çıkan tartışma işi bu hale getirdi. Sizler de görüyorsunuz ki bizim kimselerle sorunumuz yoktur, bundan sonra da olmaz. Bizim bu dostluğumuzu bu kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bizler kirve olmuşuz, kız almış kız vermişiz. Biz kardeşlerimizle burada mutluyuz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kimsenin mutluluklarını bozamayacağını belirten Taşdemir, "Alevi de bizim kardeşimiz Sünni de bizim kardeşimizdir. Aleyhimizde haber yapan medya kuruluşlarını da barış yemeğine çağıracağız ve onlar da yanlış yaptıklarını farkına varacaklar. Bizler artık Sürgü Belediyemizi alabalığımız ile tanıtmak istiyoruz. Birkaç gün içinde barış yemeğimizi de düzenleyeceğiz" dedi.

Doç. Dr. Ali Koçyiğit de Alevi aileye üzüntülerini dile getirerek, "Sürgü’de böyle bir olayın yaşanması gerçekten üzücüdür. Türkiye’de Alevi, Sünni, Türk, Kürt ayrımı yaparak bizi bölmeye çalışanlar emellerine ulaşamayacaklar" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz