"malatya Tarihi Okulu" Açılıyor

Malatya Kent Konseyi tarafından, kentin tarihi geçmişiyle ilgili olarak bir dizi konferansın verileceği “Malatya Tarihi...

Malatya Kent Konseyi tarafından, kentin tarihi geçmişiyle ilgili olarak bir dizi konferansın verileceği “Malatya Tarihi Okulu” Projesi başlatıldı.

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, “Malatya coğrafyası derin bir kültürel mirasa sahiptir. Yaklaşık on bin yıllık geçmişi ile farklı medeniyet deneyimlerinin yaşandığı bu toprakların birikimleri ile Malatya halkını buluşturmak ve kendi geçmişine dikkat çekmek istiyoruz. Yaşanılan yerin sırf bir toprak parçası olmadığını, günümüze ve geleceğe taşınması gereken tarihi bir birikim olduğunu, bu birikimin kent bilincine dönüşmesi gerektiğini, Malatya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Tuğrulca, “Konferanslarımıza öncelikle 'Malatya Tarihi Okulu'na kayıt yaptıracak olan kişiler katılacaktır. Ancak derslerimiz bütün Malatyalı hemşehrilerimize açık olacaktır. Derslere katılacak olan müdavimlerimiz ile iklim koşulları göz önünde tutularak Malatya'nın tarihi ve kültürel yerlerine geziler düzenlenecektir. Ayrıca kursa katılan hemşehrilerimize yılın sonunda katılım belgesi verilecektir” şeklinde konuştu.

İlk programın 2 Şubat 2013 tarihinde başlayacağı belirtilen Malatya Tarihi Okulu'nda verilecek konferansların ise, şöyle olduğu kaydedildi:

"Neolitik Dönemde Malatya, Arslantepe Evresinde Malatya, İlk Devlet Deneyimi, Din ve Arkeoloji; Malatya Bölgesi, Bizans Döneminde Malatya ve Fethi, İslam Döneminde Malatya 'Malatya'nın İslamlaşma Süreci', İslam ve Şehir; Malatya Örneği, Selçuklu Döneminde Malatya, Osmanlı Döneminde Malatya ve Tanzimat’tan Cumhuriyete; Malatya"

Malatya Tarihi Okulu’na kayıt yaptırmak isteyenlerin, 2 Şubat'a kadar Kent Konseyi’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: