Malatya Tso Heyetinden Sarp Sınır Kapısı'na Ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Üyeleri, Sarp Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Üyeleri, Sarp Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Mayıs ayı toplantısını Doğu Karadeniz gezisine ayıran Malatya TSO Meclisi Üyeleri, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'nı ziyaret ettiler. TSO Meclisi Üyelerini, Sarp Sınır kapısı İşletme Müdürü Ali Ulvi Dinç ile Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel karşıladı.

Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel, "Odalar arasında birlik ve beraberliğin olması gerekiyor. Bizde oda olarak 2 yıl önce Kayseri'ye gitmiştik. Kayseri'nin hem sanayisini ve hem de gelişen kent yapısını görme açısında çok olumlu geçmişti. Üyelerimizin çoğu Türkiye'de kendi üyelerini tanımıyor. Önce kendi ülkemizi tanıyacağız, ondan sora bu tür ziyaretlerle yurt dışını tanıyacağız. Hem ticaretimizin hem de ülkemizin kalkınması için bu tür ziyaretleri sık sık yapmamız gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Sarp Sınır kapısı İşletme Müdürü Ali Ulvi Dinç, "Bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum" diyerek bu tür gezilerin devamını dileyip, kendilerini işadamlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Bu tür geziler bir birimizi tanıma açısında çok önemli. B ugezilerin yurt içinde yapıldıktan sonra yurt dışına sık sık yapılması gerekiyor. Çünkü biz ülke olarak gelişmekte olan bir ülkeyiz ve önümüze de ciddi hedefler koymuşuz. Bu hedeflere de ulaşabilmek için bu tür gezileri gerçekleştirmek, üyelerimizin ufkunu açılması ve yeni pazarların bulunması çok önemli. Biz Malatya TSO olarak, Kuzey Irak, Suriye, Kıbrıs ve Bosna-Hersek gezileri düzenlemiştik. Ülke olarak hedefimize ulaşabilmek için bu tür ziyaretleri daha çok gerçekleştirmek gerekiyor. Biz Malatya TSO olarak, bu nedenle bu ayki Meclis toplantımızı Doğu Karadeniz'e ayırdık" dedi.

Sarp Sınır kapısı İşletme Müdürü Ali Ulvi Dinç ile Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel, Malatya TSO heyetine bölgedeki ihraçat ve ticari potansiyel ile sınır kapısı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza tarafından Sarp Sınır kapısı İşletme Müdürü Ali Ulvi Dinç ile Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel'e kayısı hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: