Malatya Tso’dan Gezi Parkı Olaylarına Tepki

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, (TSO) tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarına tepki...

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, (TSO) tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarına tepki gösterildi. Açıklamada, “Bu ülkenin büyümesini içine sindiremeyenler, Gezi Parkı’nda amaçları sadece çevre duyarlılığı olan samimi insanlarımızın içine sızarak ülkemizi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek için yoğun çaba sarf etmektedir” ifadesi öne çıktı.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve TSO Meclis Başkanı Sami Payza’nın ortak imzası ile yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dünyanın yükselen ekonomilerinden birine sahip olan ülkemizde son günlerde meydana gelen hadiseler, duyarlı tüm vatandaşlarımız gibi bizleri de derinden üzmektedir. Kriz ile boğuşan Avrupa Birliği ve diğer dünya ülkelerinin aksine her geçen gün büyümesini sürdüren Türkiye’ye yönelik başlatılan imaj savaşını üzüntü ile takip etmekteyiz. Gezi Parkı’nda başlayan ve tamamen yerel bir sorun olan hadiseler büyütülmeye ve Türkiye genelinde bir demokrasi sorunu varmış gibi yansıtılmaya çalışılmaktadır.

Reklam
Reklam

Demokrasi kültürü, ülkemizin derinliğinden gelen bir kültürdür. Anadolu toprakları, Avrupa’nın aksine hoşgörü kültürünü iliklerine kadar hisseden insanlarımızın yaşadığı kadim topraklardır. Bu ülkenin büyümesini içine sindiremeyenler, Gezi Parkı’nda amaçları sadece çevre duyarlılığı olan samimi insanlarımızın içine sızarak ülkemizi dünya kamuoyu önünde küçük düşürmek için yoğun çaba sarf etmektedir. Olayların başladığı günden bugüne kadar özellikle dünya basınının kasıtlı olarak olayları farklı şekilde yansıtması ve sanki Türkiye’de otoriter bir anlayışın hakim olduğu imasını vurgulaması dikkat çekicidir. Aynı şekilde güvenlik güçleri tarafından zaman zaman vatandaşlarımıza yönelik yapılan münferit müdahaleler de bu tür art niyetli insanların ekmeğine yağ sürmüştür.”

Yapılan açıklama, şu ifadelerle devam etti:

“Amaçları sadece parklarını korumak olan insanlarımızın taleplerini farklılaştırarak, ülke geneline yaymaya çalışan ve dış mihrakların dümen suyuna giren kişiler şu gerçeği iyi bilmelidirler ki ülkemiz gerek demokrasi gerekse hoşgörü noktasında kökleri olan bir ülkedir. Ülkemizi küçük düşürmeye çalışan, Arap ülkelerindeki demokrasi anlayışı ile bir tutarak halkına zulüm eden bir devlet algısı yaratma gayretkeşliği içinde olanların amacına ulaşmaması için gerek çevre duyarlılığı olan halkımıza gerekse hükümetimize ciddi sorumluluklar düşmektedir. Çevre duyarlılığı noktasında talep ve istekleri olan vatandaşlarımızın bu demokratik talepleri dikkate alınarak bununla ilgili hükümetimiz tarafından atılan adımlar devam ettirilmeli, aynı şekilde çevre duyarlılığı olan insanlarımız da aynı duyarlılığı göstermeli ve demokratik haklarını hiçbir yanlış algıya mahal vermeden talep etmelilerdir. Bu vesile ile tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: