Malatya Türkülerini Kimsesiz Çocuklar Için Söylediler

AK Parti İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği "Malatya Türküleri Gecesi" adlı etkinlikte üniversite öğrencileri ve milletvekilleri, Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar

AK Parti İl Gençlik Kolları'nın organize ettiği "Malatya Türküleri Gecesi" adlı etkinlikte üniversite öğrencileri ve milletvekilleri, Malatya türkülerini kimsesiz çocuklar için söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen gecede, geliri, AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nın mahalle toplantılarında tespit edilen kimsesiz çocuklara bağışlanmak üzere İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Malatya yöresine ait türküleri seslendirdi.

AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın'ın da katıldığı etkinliğin kapanışında, milletvekilleri de koroya katılarak "Malatya Malatya Bulunmaz Eşin" ve "Haydi Bir Daha" adlı parçaları söyledi.

Reklam
Reklam

Cemal Akın, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, gecenin çok güzel geçtiğini kaydetti.

Etkinlikte Malatya'nın yetiştirdiği besteci ve güfte yazarlarının eserlerinden oluşan bir demet sunulduğunu belirten Akın, Malatya türkülerinin Anadolu'da sevilen ve yerli değerlerle yoğrulmuş bir tarz olduğunu, bunun başında da bestekar Fahri Kayahan'ın geldiğini söyledi.

AK Parti Gençlik İl Kolları'nın da Anadolu folklorunu yaşatmak ve geliştirmek adına, Malatya'nın yetiştirdiği sanatkarların eserleri ile buluşmalarına vesile olduğunu vurgulayan Akın, "Bu etkinliğin temelinde yoksul ve kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkma duygusu, partimizin temel felsefesi olan 'kimsesizlerin kimsesi' olma anlayışı vardır. Bu bağlamda bu etkinliği çok anlamlı buluyorum" diye konuştu.

Etkinlik kapsamında 200 davetiyenin satıldığı ve 10 bin lira gelir elde edildiği öğrenildi.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: