Malatya Valisi Saran, "İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi"ni Izledi

Vali Ulvi Saran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi"ni izledi.

Vali Ulvi Saran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi"ni izledi.

Müdürlüğün Eğitim Merkezi'ndeki programda konuşan Saran, 9 gün süren eğitimle kontrolörlere yetkinlik kazandırıldığı belirtti.

İyi Tarım Uygulamalarını, Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun uygulamalarıyla birleştireceklerini dile getiren Saran, burada verilen eğitimle tarım ürününün en iyi şekilde, gıda sağlığı kurallarına uygun olarak nasıl yetiştirebileceğinin öğretildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Kayısı gibi bazı ürünlerin kuru olarak tüketildiğini hatırlatan Saran, "Kayısıyı iyi tarım uygulamalarıyla üretip yaş olarak tüketime sunduktan sonra bir de kurutarak tüketime sunmaktayız. Bu aşamada Kayısı Akreditasyon Kurumu devreye girmekte ve sağlıklı olarak kurutularak tüketime sunulması sağlanmaktadır" diye konuştu.

İyi Tarım Uygulamaları'nın kayısının yetiştirilmesinden hasadının yapıldığı döneme kadar uygulandığını ifade eden Saran, hasat edilip kurutulmasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen sürede de Kayısı Akreditasyon Kurumu'nun standartlarının uygulandığını belirterek, "Birbirini tamamlayan iki sürecin bir arada yürütülmesi Malatya ekonomisine katkı sağlamada ve kayısının itibarını daha da arttırılmasında iyi bir entegrasyon" dedi.

Saran, konuyla ilgili çalışmalarından dolayı ilgililere teşekkür etti.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: