Malatya'da 2. OSB'yi Tanıtma Ve Dayanışma Toplantısı Yapıldı

Malatya Tanıtma ve Dayanışma'' toplantısı düzenlendi. Ramada Altın Kayısı Otel'deki toplantıya çok sayıda işadamıyla kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

Malatya Tanıtma ve Dayanışma'' toplantısı düzenlendi. Ramada Altın Kayısı Otel'deki toplantıya çok sayıda işadamıyla kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, kentteki birlikteliğin beraberinde sanayiyi oluşturacağını belirterek, ''Şehri yönetenleri aynı masa etrafında birleştirdik. İnşallah daha geniş veya sektör sektör bir araya gelerek toplantılar yapacağız. Bunlar bize birliktelik sağlayacaktır'' dedi. Malatya'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin dolduğunu ve 3. Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacın bulunduğunu kaydeden Şahin, şöyle konuştu: "3. Organize Sanayi Bölgesine olan ihtiyaç ne kadar çok çalıştığımızın ve başarılı olduğumuzun göstergesidir. Malatya'nın 2023 vizyonunda ihracat hedefi 4-5 milyar dolar olmalı. Eğer biz pazarlamamızı iyi yaparsak uzaklık avantajınız olur, yapamazsak yakın dediğimiz avantaj olmaktan çıkar. Bütün avantaj ve dezavantajlar bir kenarda durup bizim nasıl hareket edeceğimize göre şekilleneceklerdir." Organize Sanayi Bölgesinde bazı parsellerin işadamlarına tahsis edildiğini ancak üzerine herhangi bir teşebbüs yapılmadığını anlatan Şahin, bu parseller üzerinde en kısa zamanda bir teşebbüs yapılmaması durumda parsellerin sahiplerinden alınıp başka işadamlarına verileceğini kaydetti. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlarla Malatya'nın daha da gelişeceğini belirtti. Çakır, sanayinin gelişmesinin hem kültürel hem sosyal hem de eğitimin gelişmesi anlamında önem arzettiğini vurgulayarak, ''Birlikte aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Ben burada bu birkikteliği görüyorum. Malatya'daki bu birliktelik tüm zorlukları aşmamızda bize yardımcı olacaktır'' ifadesini kullandı. Malatya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hsan Hüseyin Erkoç, Malatya'daki birlikteliği görmenin kendilerini gururlandırdığını belirterek, "2002 yılında 2. Organize Sanayi Bölgesi fikri ortaya atılırken bir hayal olarak görünüyordu ancak bunu hayata geçirdik" dedi. Erkoç, imkansızlıklar içerisinde kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde doluluk oranının yüzde 100'ü bulduğunu söyledi. Konuşmaların ardından başarılı işadamlarına plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: