Malatya'da 1.uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi, 10 Mayıs'ta Başlayacak

Malatya'da, "1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi"nin 10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi.

Malatya'da, "1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi"nin 10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Kongre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun işbirliğinde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecektir. Kongrenin ana temasının 'Türk Halk Oyunlarının Bilim ve Sanat İlişkisinde Dünü, Bugünü ve Yarını' olarak belirlenmiştir. Kongremizde tüm çerçevesiyle Türk Halk Oyunları ele alınacaktır.

Reklam
Reklam

Daha yaygın, etkin ve nitelikli tanıtım sağlanmasının yanı sıra, geleneksel halk oyunları kültürümüzün gelecek kuşaklara en uygun ve içeriğini kaybetmemiş şekliyle yansıtılmasında önemli görülen hususlar hep birlikte tartışılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

"10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında İ.Ü. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi ülkemizde ilk kez gerçekleşecek olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Kongre gerek yurt içi, gerekse yurtdışından yaklaşık 300 civarında katılımcı tarafından izlenecektir" denilen açıklamada, "Kongreye yurt dışından, 'Ann David (İngiltere)', 'Bianca De Jong (Hollanda)', 'Stanislawa Trebunia-Staszel (Polonya)', 'Janos Sipos (Macaristan)', 'Janos Fugedi

(Macaristan)' gibi alanında uzman katılımcıların yanı sıra, ülkemizden Prof. Dr. Gürbüz Aktaş, Prof. Dr. Salih Akkaş, Prof. Dr. İsmail Güven, Doç. Dr. İsmet Doğan, Doç. Dr. Türker Eroğlu, Doç. Dr. M. Öcal Özbilgin, Doç. Dr. Metin Özarslan, Doç. Dr. Mustafa Uslu, Doç. Dr. Ömer Adıgüzel ve daha birçok değerli bilim ve sanat insanının katılması beklenmektedir. Konu başlıklarının, 'Türk Halk Oyunlarının Tarihsel Süreçleri', 'Halk Oyunlarının Psiko-Sosyal boyutları', 'Halk Oyunlarında Hareket ve Antrenman Bilimleri', 'Türk Halk Oyunlarının Sınıflandırılması / Türler', 'Türk Halk Oyunlarında Kurumsallaşma', 'Halk Oyunlarında Öğretim Yaklaşımları', 'Halk Oyunlarında (sunum ve) Sahneleme', 'Halk Oyunlarının Müzik ve Ritim Boyutları', 'Türk Halk Oyunlarında Giysi, Halk Oyunları / Turizm ve Rekreasyon', 'Halk Oyunlarında Notasyon', 'Engellilerde Halk Oyunları Öğretimi', 'Halk Oyunlarında Terminoloji' olarak belirlendiği kongre sürecinde toplam 4 salonda paralel oturumlar düzenlenecek ve bu oturumlarda yaklaşık 75 bildiri sunulacaktır. Kongrede 'Türk Halk Oyunlarında Temel ve Güncel Sorunlar' başlığı altında bir panel de düzenlenecektir. Ülkemizin birçok yöresine ait halk oyunları gösterilerinin de sunulacağı 1. Uluslararası Türk Halk Oyunları Kongresi bu konuya ilgi duyan herkesin davetli olduğu bilimsel ve sanatsal bir şenlik havasında gerçekleşecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: