Malatya’da 20 Kütüphane Bununuyor

Malatya’da 20 kütüphanenin hizmet verdiği belirtilirken, İl halk Kütüphanesi’nden geçen yıl geçen yıl 14 bin...

Malatya’da 20 kütüphanenin hizmet verdiği belirtilirken, İl halk Kütüphanesi’nden geçen yıl geçen yıl 14 bin 622 kişinin süreli yayınlardan yararlandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Halk Kütüphanesi’nden kitap bağışlarının da kabul edildiği, kütüphanede bulunan 17 el yazması eser Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kurulduğu yıl 3 bin 500 kitap bulunan kurum, bugün 47 bin 406 kitabı okuyucularına sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Geçen yıl kütüphaneye 4 bin 708 yeni kitap geldi.

Reklam
Reklam

Herkesin üye olduğu kütüphaneye çocuklar velilerinin imzası ile kayıt yaptırıyor. Geçen yıl üyelere 4 bin 931 kitap ödünç verildi.

20 kütüphane ve 80 kişilik konferans salonunda çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenen kütüphanede iki yıl önce görme engelli okuyucuların da yararlanacağı bir bölüm açıldı. Hiç görmeyenler için sesli bilgisayar hizmeti sunulan bu bölümde bilgisayarlardan Braille alfabesi ile de çıktı alınabiliyor.

Masa ve sandalyeleri küçük çocuklara göre düzenlenen çocuk bölümünde 14 bin 280 kitap minikleri bekliyor.

Her gün yerel ve ulusal gazetelerin ve dergilerin okunabildiği ve arşivlendiği süreli yayınlar bölümünden geçen yıl 14 bin 622 kişi yararlandı.

Üniversite sınavı ve memurluk sınavlarına hazırlananların kullandığı serbest çalışma bölümü en fazla rağbet gören salon olduğu bildirilirken, burayı geçen yıl 20 bin kişinin kullandığı vurgulandı.

Malatya İl halk Kütüphanesi’nin 3 bin 212 kitabın bulunduğu okuma salonundan geçen yıl 4 bin 817 kişi faydalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: