Malatya'da 2012'de 2 Bin 384 Kişi Toplum Yararına Çalıştı

Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Malatya'da geçen yıl toplum yararı çalışmalarında...

Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Malatya'da geçen yıl toplum yararı çalışmalarında 2 bin 384 kişinin 6 ve 9 aylık projelerden yararlandırılarak istihdam edildiğini, bu yıl da 3 bin 500 kişiyi bu çerçevede istihdam etmeyi planladıklarını belirtti.

İl Müdürü Toman, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ı ziyaret etti. Toman, burada yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de işsizliğin öncelikli sorunlar arasında yer aldığını söyledi. İşsizliği azaltmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Toman, iş ve meslek danışmanlarının çalışma prensiplerini anlatarak kurum olarak vasıfsız iş gücüne yönelik iş gücü eğitim kursları düzenlediklerini hatırlattı.
Geçen yıl toplum yararı çalışmalarında 2 bin 384 kişinin 6 ay ile 9 ay arasında projelerden yararlandırılarak istihdam edildiğini dile getiren Toman, bu yıl da 3 bin 500 kişiyi bu çerçevede istihdam etmeyi planladıklarını, bunun için 25 milyon lira ödenek istediklerini açıkladı. Taleplerinin onaylanmasıyla toplam 150 projeyle tüm kamu kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamayı düşündüklerini bildiren Toman, şöyle devam etti: "Malatya'da geçen yıl 8 bin 700 kişinin istihdam edildi. Bunların yüzde 32'sini kadınlar oluşturdu. 380 kişiye girişimcilik kursu verdik. Bu yıl da 150'si kadın olmak üzere 450 kişiye girişimcilik kursu vermeyi planlıyoruz. Bayanlara yönelik projelerimiz çoğalarak devam edecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Valilikle, KOSGEB’le ortaklaşa projeler düzenleyeceğiz. Yine bizim iş ve meslek danışmanları bu yıl içerisinde en az 25 bin kişi ile birebir mülakat yaparak iş başı eğitimlerini gerek kurslar yoluyla gerek direk kendilerine iş bulmamız durumunda yönlendirmeler yapılacak.”

Reklam
Reklam

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'da İşkur ile birlikte kurslar düzenlediklerini ifade ederek, “İşsizlerimize umut olan bu kurumumuzun çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Sayın Müdürümüzde Malatya’yı iyi tanıyor, kurumunu çok iyi biliyor. Bu nedenle başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor ve güveniyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: