Malatya’da 3 Yere Kayısı Kaidesi

Malatya merkeze belediye tarafından konuşlandırılan kayısı kaideleri dikkat çekiyor.Malatya Belediyesi tarafından Ankara’daki bir firmaya...

Malatya merkeze belediye tarafından konuşlandırılan kayısı kaideleri dikkat çekiyor.

Malatya Belediyesi tarafından Ankara’daki bir firmaya sipariş edilerek yaptırılan kayısı kaidelerinin biri, Çevreyolu Akpınar Adliye Kavşağı, diğeri Çevreyolu Turgut Temelli alt kavşağı ile Mişmiş Park Fuar Alanına konuşlandırıldı.

Malatya kayısısını sembolize eden eserler, kaide, anıt ve kayısı yapraklarından oluşuyor. İlki Adliye kavşağına dikilen eserin kayısı ağacının gövdesini sembolize eden kaidesi 2,5 metre, kayısı anıtı ise 7,5 metreden oluşuyor.

Reklam
Reklam

Dünyada en fazla Türkiye’de, Türkiye’de ise en fazla Malatya’da yetişen meşhur kayısının şehirde yeterince sembolize edilen kaidelerin bulanmadığı şeklinde eleştiriler alınması üzerine Malatya Belediyesi tarafından üç yere kayısı kaideleri yapıldığı kaydedildi.

Dünya Kayısı Başkenti olarak nitelendirilen Malatya’da şehrin değişik yerlerine konuşlandırılan kayısı kaideleri güzel görünüm oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: