Malatya’da 31 Hacı Adayı Hakkını Seyene Bıraktı

Bu yıl hacca gitmeyip, hakkını önümüzdeki yıla bırakan hacı adayı sayısının 31 olduğu bildirildi.Suudi Arabistan’ın...

Bu yıl hacca gitmeyip, hakkını önümüzdeki yıla bırakan hacı adayı sayısının 31 olduğu bildirildi.

Suudi Arabistan’ın Kabe etrafındaki çalışmalar nedeniyle bu yıl Türkiye’den yüzde 20 hacı sayısını indirmesinden sonra 24 Temmuz’da yeniden kura çekileceği açıklanmıştı.

Önceki kurada ismi çıkan ancak bu yıl gitmeyip de önümüzdeki yıl bu hakkını kullanacağını talep edenlerin başvurusu sona erdi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, hac kurasının 24 temmuz günü saat 11:00’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yeniden çekileceğini hatırlatarak, “Ancak önceden kurada çıkıp da bu yıl gitmeyip de önümüzdeki yıl bu hakkını kullanacağını talep edenlerin sayısı 31 kişi oldu. Bu hacı adaylarımız önümüzdeki yıl haklarını kullanacaklar. Ayrıca hac ücreti artsa dahi. Bu yılki ücretten gidecekler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: