Malatya'da "4. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım" Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan, körlük ve topallık gibi engellerin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan Önalan, körlük ve topallık gibi engellerin dünyaya renk katan farklılıklar olduğunu belirterek, "Ben sizin için bir şansım, rengim. Bu farklılığı içselleştiremediğimiz için sorunlar ortaya çıkıyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin düzenlediği 4. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı, Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, engellilerin hayat standartlarının artırılması için ulaşılabilirliğin önemine dikkati çekerek, engelli vatandaşların sağlıklı insanlar gibi hizmetlerden yararlanabilmesi için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Uygar olmanın, farklı düşünce ve yapıda olan insanlara aynı imkanı ve fırsatları vermekten geçtiğini vurgulayan Erdinç, medeni kentler, ulaşılabilir şehirler yaratılarak bu konuda ciddi mesafeler katedilebileceğini söyledi.

-"Engelliler dünyada bir renk"-

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşavirliği görevini yürüten görme engelli Kenan Önalan ise son yıllarda engelliler için yapılan çalışmaların önemli ancak yetersiz olduğunu belirtti.

İlk kez Özürlüler Kanunu ile kendini gerçekten bir vatandaş gibi hissettiğini dile getiren Önalan, ancak özellikle görme engellilerin kamuda istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Engellilerin ulaşılabilirliği konusunda belediyelere verilen sürenin Temmuz ayında biteceğini hatırlatan Önalan, yetkililerin bu süreçte eksikliklerini tamamlaması gerektiğini belirterek, aksi halde engellilerin konuyla ilgili dava açabileceklerini ifade etti.

Görme engellilerin toplumda farklı bakış açılarına maruz kaldığını ifade eden Önalan, "Körlük ve topallık, dünyaya renk katan farklılıklar. Ben sizin için bir şansım, rengim. Bu farklılığı içselleştiremediğimiz için sorunlar ortaya çıkıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin de estetik kaygılarla bazı binalarda engellileri sıkıntıya sokacak uygulamalarla karşılaştıklarını belirtti. Ortopedik engelli Metin, kurum ve kuruluşların, otellerin, apartmanların ve sokakların engellilerin rahatlıkla kullanabilecekleri mekanlar haline dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, bu çerçevede yapılması gerekenleri anlattı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Uzman Yardımcısı Emine Özcan da ulaşılabilirlik mevzuatlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: