Malatya'da Ailelere Iletişim Eğitimi Veriliyor

Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER), Aile Okulu ve Sağlık Projesi çerçevesinde bin 600 aileye, aile içi...

Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER), Aile Okulu ve Sağlık Projesi çerçevesinde bin 600 aileye, aile içi iletişim, eşler arası ilişkiler ve çocuk yetiştirme konulu eğitim veriyor. Mart ayının ilk gününden bu yana 8 farklı mahallede gerçekleştirilen eğitimler yoğun ilgi görüyor. Toplumun temelini oluşturan ailenin bütünlüğüne katkı sağlamanın amaçlandığı projede bugüne kadar bin 600 kişiye eğitim verildiği belirtiliyor.

Dernek Başkanı Necmettin Gürbüz, Kalkınma Bakanlığı’nın yürüttüğü Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde sürdürülen ‘Aile Okulu ve Sağlık’ konulu projede aile içi iletişim, eşler arası ilişkiler ve çocuk yetiştirme konulu eğitimleri düzenlediklerini belirtti. Projenin ilk gününden bu yana 8 farklı mahallede eğitim semineri gerçekleştirdiklerini anlatan Gürbüz, “Belediye konferans salonunda büyük bir katılımla açılışı yapılan projede sırasıyla Tecde, Melekbaba, Taştepe, Yeşiltepe, Battalgazi, Malatya Belediyesi çok amaçlı salonları ve Ali Doğan Eğitim Salonunda yapıldı. ‘Değerlerimizle barışık çocuk yetiştirme yöntemleri’ ile ‘ergenlik dönemi’ eğitimlerini Dr. Özgür Aytaş, Dr. Murat Yüksel, Dr. Tuba Yüksel anlatıyor. ‘Anne ve baba ilişkileri’, ‘Peygamber efendimizin hayatında kesitler’ konulu eğitimleri Dr. Ertan Karataş, ‘ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilinmesi gereken doğru bilgileri’ Dr. Münir Karaca ve ‘anne-babaların sorumlulukları’ ve ‘çocuklarımız ile ilgili yapılması acil olan durumlar’ konulu seminer eğitimci Hasan Kaya tarafından veriliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında 7 ayda hedeflenen sayıya daha 4 ayda ulaştıklarını anlatan Gürbüz, “Yaklaşık bin 600 kişiye bu eğitimler verilerek proje hedefine ulaşılmıştır. Bu verimli ve güzel çalışma 3 ay daha farklı mahallelerde devam edecek. Bu proje kapsamındaki eğitimlerin ne kadar isabetli ve verimli olduğunu gördük. ‘İnşa edilen binaya bir tuğla da biz koyabilirsek’ düşüncesiyle bu tür faydalı etkinlikleri devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: