Malatya'da Alhanuşağı Köyü Yeni Yoluna Kavuşuyor

Malatya İl Özel İdaresi tarafından, merkeze bağlı Alhanuşağı köyüne yeni yol yapım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar...

Malatya İl Özel İdaresi tarafından, merkeze bağlı Alhanuşağı köyüne yeni yol yapım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar sonucu köy sakinlerinin kent merkezine ulaşım mesafesi 10 kilometre azalacak.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, kışın kar yağışının yoğun olduğu bölgede, araçların zorlukla çıktığı eski yola alternatif olarak yeni bir yol yapıldığı ifade edildi.

Malatya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla köyün kente 10 kilometre daha da yakınlaşacağı belirtilen açıklamada, dik yamaçların bulunduğu kısımlarda genişletme ve dolgu yapıldığı ifade edildi. Açıklamada, köyde özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların işlerinin yeni yol ile daha kolaylaşmasının planlandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Malatya İl Genel Meclis Üyesi Ali İhsan Topal, yolun yapılmasıyla Alhanuşağı köyünün kente ulaşım mesafesinin 10 kilometre kısalacağını belirtti. Topal, şunları söyledi: “Köylerde yaşayan vatandaşları yerlerinde tutmak için onların ihtiyaçları olan yol, su, sulama suyu ve kanalizasyon imkânlarını sağlamamız gerekir. İl Genel Meclisinde aldığımız kara neticesinde bu bölgede 10 adet sulama amaçlı havuz yaptık. Yayla yolları bu bölge için çok önemli onlarında bakımını yaptıracağız. Devlet-Köylü işbirliği ile yapılan işlerimiz var. Vatandaşa çimento boru veriyoruz. Onlarda işçiliği ile işlerini yapıyorlar. Bu bölgede besi hayvancılığı gün geçtikçe yaygınlaşmakta bunun için yolların çok iyi olması gerek. Sütleri almak için araçlar geliyor. İçme suyu ile sıkıntılarımız var İnşallah bunu da elbirliği ile yapacağız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: