Malatya'da Basın Mensuplarına Yönelik Seminer Düzenlendi

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü, "Fotoğraf ve Foto Muhabirliği" semineri düzenledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü, "Fotoğraf ve Foto Muhabirliği" semineri düzenledi.

Seminer, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirildi. Yerel gazetelerin muhabirlerinin katıldığı seminerin açılışında konuşan BİK Malatya Şube Müdürü Erdem Kaplan, yayımcılığın en önemli alanlarından birini fotoğrafın oluşturduğunu belirtti.

İyi bir haberin fotoğraflarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, gazetecilerin fotoğraf çekme becerilerini geliştirmek için bu semineri düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Seminerde, foto muhabiri İsa Şimşek, katılımcılara çekim teknikleri hakkında bilgi verdi. Son yıllarda dünyada ilgi gören foto röportaj tekniğini anlatan Şimşek, çekilen fotoğrafların bazen zamanla değer kazanabildiğini belirtti.

Şimşek, fotoğrafların tasnif edilerek kolay ulaşılabilecek bir şekilde arşivlenmesinin önemine dikkati çekti.

Seminerin ardından Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Vahap Güner, Şimşek'e teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: