Malatya'da Belediye Ekipleri Gece 02.00'ye Kadar Su Baskınlarını Temizledi

Malatya’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası, Karagöz Deresi ile İnderesi yataklarında sel oluşması nedeniyle...

Malatya’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası, Karagöz Deresi ile İnderesi yataklarında sel oluşması nedeniyle 23 ev ile 44 işyeri su baskınından zarar gördü. Malatya Belediyesi tarafından döşenen 110 kilometrelik yağmur suyu drenaj hattının hasarın büyümesini önlediği, belediye ekiplerinin de su baskınına maruz kalan evlerde gece 02.00’ye kadar çalışma yaptığı bildirildi.

Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde zaman zaman dolu şeklinde gerçekleşen sağanak yağmur yağışı sonrası Karagöz Deresi ile İnderesi yataklarında oluşan selin şehrin bazı bölgelerinde yaşamı olumsuz etkilediği anımsatıldı. Belediye tarafından son yıllarda altyapı çalışmaları çerçevesinde inşa edilen 100 kilometrelik yağmur suyu drenaj kanallarının zararın büyümesini engellediğine dikkat çekilen açıklamada, "Belediyemizce ivedilikle oluşturulan kriz masası tarafından yapılan tespitler, belediyemiz çağrı merkezi üzerinden gelen ihbarlar sonucu şu ana kadar 23 mesken, 44 işyerinde hasar oluştuğu ihbarı alınmıştır. Ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmeye başlanmıştır. Gece 02.00 itibariyle ihbarların tamamına yakınına müdahale tamamlanmış, hasar tespit çalışmaları da dahil olmak üzere hayatın normale dönmesi için yoğun bir gayret sarf edilmiş, çalışmalar halen devam etmektedir. Gece saat 10.30’dan itibaren sel tahribatının neden olduğu aksaklıklar ile sel nedeniyle şehir merkezine taşınan moloz, çamur, kereste vb. atıkların temizlenmesi çalışmalarına başlanmıştır. Çalışmaların önemli bir kısmı sabah saatlerine kadar tamamlanmış, tabiri caizse sabah kalkan vatandaşlarımız sel felaketinin neden olduğu tahribatı hissetmemişlerdir." denildi.

Reklam
Reklam

Yarım saati aşkın süre devam eden sağanak yağış dolayısıyla oluşan sel felaketinin az hasarla atlatılmasının altyapı sistemlerinin yenilenmesi sonucu gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, “İnderesi ve Karagöz mevkiinden gelen sel sularının önemli bir kısmı drenaj sistemi tarafından toplanmış ve normal şekilde göllere ulaştırılmıştır. Ancak yağış miktarının oldukça fazla olması nedeniyle selin getirdiği suyun bir kısmı fotoğraflar ve görüntülerden de görüldüğü gibi özellikle Derme Kanalı ile TOKİ Yolu ve çevresinde taşkınlara neden olmuştur. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere özellikle Karagöz Deresi mevki ile Beydağı yamaçlarından gelen sel afete neden olmuştur. İnsanların uğradığı zarar ve ziyanın tazmini için gerekli tespitler, belediyemiz tarafından oluşturulan iki ayrı Zarar Tespit Komisyonu tarafından yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Gerek İçişleri Bakanlığı Afet Genel Müdürlüğü, gerekse de Belediyemizce konuya azami özen gösterilerek mağduriyetlerinin oluşması önlenecektir. Dünyamızda meydana gelen iklim değişiklikleri nedeniyle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir tarafındaki yerleşim merkezlerinde yaşanan doğal afetlerden insanlar zarar görmektedir. İlimizde yaşanan sel felaketinde can kaybının bulunmaması Malatyamız açısından bir teselli olmuştur. Bu tür doğal felaketlerin insanlar tarafından önlenmesinin mümkün olmadığı herkesçe malumdur. Dünyanın hiçbir şehrinde kurulan altyapı sistemlerinin felaketin oluşmasını önlemesi mümkün değildir. Ancak sağlıklı altyapı sistemine sahip şehirlerde felaketlerin boyutları azalmaktadır. Şehrimizin sahip olduğu altyapı sistemi sayesinde de ilimizde selin neden olacağı tahribat önemli ölçüde azaltılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: