Malatya’da Bin 500 Öğrenciye Giysi Yardımı

Malatya Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Malatya Belediyesi Okuma Merkezi'ndeki bin...

Malatya Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Malatya Belediyesi Okuma Merkezi'ndeki bin 500 öğrenciye giysi hediye edildi.

Giysilerin hediye edilmesi dolayısıyla düzenlenen törene; Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve bazı daire müdürleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Ahmet Çakır, okuma merkezinde özellikle dar gelirli bin 500 öğrencinin bu yıl SBS kurslarına katıldığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’yle birlikte bu yıl öğrenim gören öğrencilere ‘Yeşeren Umutlar Projesi’ kapsamında giysi hediye edildiğini kaydeden Başkan Çakır, "Böyle güzel bir faaliyetin Ramazan Bayramı’na denk gelmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Sayın Valimize ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitimleriyle ilgilenen ve sorunlarını çözme konusunda emek veren tüm arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Valisi Saran da Malatya'nın giderek büyüyen bir kent olduğuna işaret ederek, "Çevre illerden buraya yönelen önemli bir göç hareketi var. Şehrin muhtelif yerlerinde maddi durumu elverişli olmayan, yoksul ve yardıma muhtaç insanlar var. Dezavantajlı, risk altındaki gençlerimizin çocuklarımızın eğitimlerini sağlamak, onların toplumla olan uyumlarına katkıda bulunmak ve faydalı bir birey olarak yetişmelerini sağlamak üzere Yeşeren Umutlar Projesi harekete geçirildi" açıklamasını yaptı.

Yeşeren Umutlar Projesi gibi pek çok projeyi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, SODES ve Malatya Belediyesi’nin sosyal faaliyetler şemsiyesi altındaki çalışmalarla yürüttüklerini anlatan Saran, "Zaman zaman ortak hareket ediyoruz. Bu da o güzel birlikteliklerden bir tanesi. Belediyemizin de birçok konuda sıkıntıda olan, yoksulluk çeken insanlarımıza, gençlerimize yönelik çalışmaları kayda değer" diye konuştu.

Saran, sosyal sorumluluk, hayır hasenat bağlamında giysileri sağlayan Tema Mağazacılık’a da teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Okuma Merkezi’nde eğitim gören bin 500 öğrenciye giysi hediyeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: