Malatya'da çevre felaketi...

2. Organize Sanayi Bölgesi’nin atıklarını aktığı Şahnahan Deresi’nde önceki dönemlerde gündeme gelen çevre kirliliği yine kendini göstermeye başladı.

Geçtiğimiz hafta balık ölümlerinin meydana geldiği haberleri ile gündeme oturan konu, İl Genel Meclisi tarafından da mercek altına alınıyor. Meclis üyeleri gelen şikayetler ve basında yer alan haberler sonrası ilgili komisyonunu bölgeye göndererek araştırma yaptıracak.

“GÜNDEME GELİNCE TEDBİR, SONRASINDA DEVAM”

İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan tarafından verilen önergeye tam destek veren CHP gurubu, incelemelerin sonunda ne tür bir yaptırım uygulanabileceğinin tespit edilmesini ve ilgili makamlar tarafından en üst sınır cezanın verilmesi gerekliliğini dile getirdiler. CHP’li üye Mustafa Mengüç, olayın basında yer alması veya araştırma yapmak için bölgeye gidenlerin orada olduğu zaman içerisinde kirliliğe izin verilmediğini ancak olay soğumaya başlayınca da her şeyin aynı seyrinde devam ettiğini ifade ederek; “Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı olaya el atmalı” dedi.

Reklam
Reklam

ŞAVATA: “BENİM DE 3 DÜVEM ÖLDÜ”

Bu arada Şahnahan Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliliği nedeni ile İl Genel Meclisi Naci Şavata’nın da 3 tane düvesinin öldüğü öğrenildi. Meclis toplantısında bunu açıklayan Şavata; “Ben kime hesap soracağım. Zararım nerden telafi edilecek. Ancak ahrette hesaplaşırız” dedi. Bölgede yaşanan kirlilik ve koku nedeni ile vatandaşların bir şey ekemediklerinin ifade edildiği meclis toplantısında mağduriyetin giderilmesi adına idari yaptırımların sözde kalmaması ve uygulanması temennilerinde bulunuldu. Meclis Başkanı Naci Şavata’da konunun yakinen araştırılmasını isteyerek; “Bu incelemeyi yaparken, sadece yapıyoruz ama cezai müeyyide falan uygulanmıyor. Bu hususta da incelenirse, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden kim ilgileniyorsa onlarla da irtibata geçilsin” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz