Malatya'da, "Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı" Yapıldı

Malatya'da "Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.

Malatya'da "Çevreyolu Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.

Vali Ulvi Saran, makamında gerçekleşen toplantıda, Malatya'da yürütülen altyapı hizmetlerinin çeşitli kurumlar arasında koordinasyonu gerektirdiğini belirterek, çalışmalarda aksaklıklara yaşanmaması için bir araya geldiklerini ifade etti.

Bir gazetecinin, elektrik borçları dolayısıyla sulama döneminde özellikle çiftçilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtmesi üzerine Saran, bir geçiş süreci yaşandığını, Türkiye'nin elektrik dağıtım işlerinin özelleştirildiğini belirtti. Bir kurumun hizmetini ifa edebilmesi için alacaklarını tahsil etmesi gerektiğine işaret eden Saran, işlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için vatandaşların borçlarını zamanında ödemeleri gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Malatya Belediye Başkanı Çakır da altyapı çalışmalarında yatırımları bulunan kurum ve kuruluşlarla hizmetlerin daha sağlıklı yapılması adına düzenli olarak istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini anlattı.

Şehrin farklı bölgelerinde yoğun çalışmalar bulunduğunu dile getiren Çakır, kurumların zaman zaman ihale süreçlerinden kaynaklanan gecikmeler yaşayabildiğini ifade etti.

Toplu taşımayla ilgili bir çalışmaları olduğunu belirten Çakır, hafif raylı sistem ve troleybüs sistemine uygun şekilde yan yolların genişliklerinin planlandığını söyledi. Çakır, "İnşallah toplu taşımada yeni bir süreci başlatıyoruz. Şu an 2-3 farklı firma bununla ilgili çalışmayı yapıyor" dedi.

Batı girişinin çok ciddi bir proje olduğunu vurgulayan Çakır, sadece batı çıkışının toplam uzunluğunun 6 kilometre civarında olduğunu söyledi. Burada 90 bin metrekare kaplama yapacaklarını kaydeden Çakır, 23 bin 500 metre bordür, oluk uzunluğu bulunan alana toplamda 900 civarında yaya ve yan yol aydınlatma direkleri yapılacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Toplantıya, karayolları, Türk Telekom, AKSA Doğalgaz ve FEDAŞ'tan bazı yetkililer katıldı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: