Malatya'da Cuma Hutbesinde Muharrem Ayı Anlatılacak

Malatya Müftülüğü, Cuma namazında okunacak hutbede Muharrem ayını ele alacak.

Malatya Müftülüğü, Cuma namazında okunacak hutbede Muharrem ayını ele alacak.

Fethiye Belediyesi Uzun Hasan Camisi İmam Hatibi Teslim Akboyraz'ın hazırladığı hutbede, Hazreti Muhammed'in "Muharrem ayında oruç tut, çünkü o, Allah'ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tövbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir" hadisine yer verildi.

Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü'nde Hazreti Nuh'un tufandan, Hazreti Musa'nın Firavun'un zulmünden, Hazreti Eyyub'un hastalıktan kurtulduğu, Hazreti İsa'nın da o gün doğduğu ve semaya yükseldiği kaydedilen hutbede, Hazreti Peygamberin "Dünyanın iki çiçeği, ahirette de cennet çocuklarının efendileri" diye övdüğü torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin de Muharrem ayında yaşandığı hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Kerbela olayıyla ilgili Niyaz-i Mısri'nin mısralarının da yer aldığı hutbede, "Hz. Hüseyin'in siyasi ihtiraslar uğruna acımasızca şehit edilmesi, tüm Müslümanları derinden yaralamıştır. Geçici dünya hayatının menfaatleri uğruna, Peygamberimizin öz torunu Hazreti Hüseyin'e yapılan bu zulüm, Ehl-i Beyti seven milletimizi de derinden yaralamış ve bağlılıklarını evlatlarına ve torunlarına onların isimlerini koyarak ve gönüllerindeki duygularını beyitlere dökerek göstermişlerdir" ifadelerine yer verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, hayatını kaybeden öğretmenlerin de rahmetle anıldığı hutbede, "Hayatta olan ve görevi başında bulunan bütün öğretmenlerimize de başarılar diliyor, hayır dualarımızla eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: