Malatya'da Esenlik'in 144 Dairelik Konutlarının Temeli Atıldı

Malatya Belediyesi'nin şirketi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, yaptıracağı 144 dairelik Yeşilkent Konutları'nın temelini attı.

Malatya Belediyesi'nin şirketi Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, yaptıracağı 144 dairelik Yeşilkent Konutları'nın temelini attı.

Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Yeşilevler'in yanında yapılacak konutların temelinin atılması amacıyla düzenlenen törende, Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama nedeniyle, planlanan mehteran gösterisi iptal edildi.

Malatya Belediye Başkan yardımcısı Ertan Mumcu, törende yaptığı konuşmada, son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadı.

Reklam
Reklam

Malatya'nın bölgesinde alt ve üst yapısı ile yaşanılabilir bir merkez olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Mumcu, Malatya'nın bütün renkleriyle, kardeşlik hukukunu gözeterek bölgesinde örnek bir şehir olacağını ifade etti.

Ertan Mumcu, Yeşiltepe Mahallesi'nin kendine has yapısı ve dokusunun yanı sıra belediyenin de çabalarıyla Malatya'da önemli bir alt merkez olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediğini anlattı.

Esenlik şirketinin idari binasını da Yeşiltepe Mahallesi'ne taşıdığını kaydeden Mumcu, konut alanında da sürdürülen çalışmaların Yeşiltepe'nin daha fazla kalkınmasını sağlayacağını söyledi.

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz ise şirket olarak son yıllarda ara verdikleri imar ve inşaat işlerine de yeniden başlamış olduklarını kaydetti.

Bugün temeli atılan 144 daireden oluşan konutları iki yıl içinde tamamlayacaklarını bildiren Boyraz, "Esenlik bundan sonra toplu konut anlamında birçok projede yer alacaktır. Özellikle belediyemizin öncülüğünde gelişmekte olan bölgelere yaptığımız bu tür projelerle buraların hızlı bir şekilde gelişmesine katlı sağlamak istiyoruz. Bugün temelini attığımız dairelerden 60'ını sattık. Bu halkımızın bize duyduğu güven ve teveccühün bir göstergesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Boyraz, belediyenin Konak'ta yapacağı Horata Vadisi Projesi'nde de aktif rol alacaklarını söyledi. Boyraz, Kömür Tevzi'de de konut yapımına başlayacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından konutların temeli atıldı.

Törene, Malatya Belediye Başkan yardımcıları Hasan Atay, Fatih Güven, Selim Pilten, Ahmet Ceyhan, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz