Malatya'da "Fotoğraflarla Suriye Gerçeği" Sergisi Açıldı

Malatya'da, Meşale Derneği ile Anadolu Öğrenci Birliği işbirliğinde "Fotoğraflarla Suriye Gerçeği" sergisi açıldı.

Malatya'da, Meşale Derneği ile Anadolu Öğrenci Birliği işbirliğinde "Fotoğraflarla Suriye Gerçeği" sergisi açıldı.

Soykan Parkı'ndaki serginin açılışında konuşan Anadolu Öğrenci Birliği sözcüsü Murat Çınar, Suriye'nin onurlu direnişini selamlamak ve sahiplenmek için sergiyi organize ettiklerini belirtti.

Vatandaşların, iki gün boyunca Suriye'de yaşanan olayları fotoğraflarla görebilecekleri serginin önemini vurgulayan Çınar, yarım asırdır Baas zulmü altında inim inim inleyen Suriye halkının 2011'in Mart ayından bu yana topyekun bir katliam politikasıyla yüz yüze olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yüz binden fazla Suriyelinin Esed rejiminin mermileri ve bombalarıyla can verdiğini dile getiren Çınar, şöyle devam etti:

"Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü, işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini eklemektedir. Füzelerle vurulan şehirlerle birlikte koca bir tarih ve medeniyet yok ediliyor. İtiraf etmek gerekir ki; Baas vahşetinin olanca acımasızlığıyla devam ettiği bu iki yıllık süre zarfında ülkemizde de anlamsız tartışmalar, temelsiz komplo teorileri ve kardeşlik hukukunu ayaklar altına alan tutumlarla zihinler bir hayli karıştırıldı ve kirletildi. Oluşturulan bu kirli havanın etkisiyle dayanışma çabaları da ne yazık ki, hak ettiği boyutlara ulaştırılamadı. Özgürlük ve adalet mücadelesi üçüncü yılına girerken, kardeşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan vatandaşlarımızı Suriye halkıyla sürekli dayanışmaya çağırıyoruz."

Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcisinin de katıldığı açılışa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: