Malatya'da Futsal Antrenör Gelişim Semineri Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Futsal Antrenör Gelişim Semineri başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Futsal Antrenör Gelişim Semineri başladı.

Atatürk Spor Salonu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, Malatya Saha Komiserleri Derneği Başkan Vekili Nurettin Doğan ile antrenörler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Eserdi, TFF'nin futsalı kulüpler bazına indirdiğini, gelişmekte olan sporda Malatya'da başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Malatya'da futsal sporuna yoğun bir ilgi ve katılımın olduğunu belirten Eserdi, Futbol Geliştirme Direktörlüğü tarafından futsal sporunun daha iyi anlaşılması ve uygulanması adına turnuvaya katılacak kulüp antrenörleri için bu seminerin düzenlendiğini ifade etti.

MASKF Başkanı Özdemir de futsal liginin geçmişte Malatya'da yapıldığını hatırlattı. Kentin branşa yabancı olmadığını vurgulayan Özdemir, eğitimle futsal sporunun Malatya'da daha iyi yapılabileceğini kaydetti. Malatya'da birçok kulübün futsala teveccüh gösterdiğini dile getiren Özdemir, seminerin ardından ligin başlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Futsal A Milli Takım Antrenörü Suat Okyar, Malatyalı antrenörlere futsalın temel prensipleri ve sistemleri, futsal oyun kurallarıyla antrenman konularında bilgiler verdi.

Seminerde, 2 gün boyunca antrenörlere uygulamalı eğitimde verilecek.

Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: