Malatya'da “hayalimdeki Aile” Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) Malatya Barosu ile ortaklaşa düzenledikleri “Hayalimdeki Aile”...

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) Malatya Barosu ile ortaklaşa düzenledikleri “Hayalimdeki Aile” konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklanırken, dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

MADEM hizmet binasındaki ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kültürel ve sosyal belediyecilik faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Başkan Çakır, aile eğitim çalışmaları ve çeşitli sanat kurslarını mahallelere yaydıklarını kaydederek, “Mahallelerimizde çok amaçlı sosyal tesisler yaptık, semt konakları yaptık. Bugün toplam sayısı 23’e ulaşıyor. Bu merkezlerde hem eğitici hem el becerilerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yapılıyor. Bunları daha da yaygınlaştıracağız. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Sanat Galerisi içerisinde bu söylemiş olduğumuz faaliyetleri daha geniş mekanlarda artırarak devam ettireceğiz. Şu anda 7 bin dolayında kişiye ulaştık ama hedefimiz 10 binlerce Malatyalıya bu hizmetleri sağlıklı bir ortamda sunabilmektir. Yakında temelini atacağımız Sanat Sokağı’nda da bu hedeflediğimiz projeleri gerçekleştireceğimiz mekanlar olacak. Geçtiğimiz hafta temelini attığımız Yaşam ve Spor Merkezi’nde bay ve bayanlara yönelik yüzme havuzları, fitnes aletleri ile birlikte spor salonları olan farklı donatılarıyla beraber çok güzel bir tesisi tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Malatya Belediyesi olarak hazırladıkları diğer bazı sosyal projelere de değinen Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Nikah Sarayı projemiz, kültürel etkinler için de kullanabileceğimiz, içerisinde farklı bölümleri olan güzel bir tesis olacak. Kernek’in üst kısmı olan Fırat Mahallesi’nde, alt bölümünde kapalı otoparkın olduğu büyük bir Kültür Merkezi inşa edeceğiz. Mevcut MADEM hizmet binamız, faaliyetleri için yetersiz durumda kalabiliyor. Sanat Merkezi’ni, Sanat Galerisi’ne aldıktan sonra, bu mekanı da MADEM’e tahsis edebiliriz.”

Daha sonra, yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verildi. Ödül töreni sonunda, ortaokullar arası kategoride birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Semiha Ece Hatipoğlu, “Dünyada Cenneti Yaşamak” başlıklı kompozisyonunu okudu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: