Malatya'da İl Öğrenci Meclisi üyeleri seçimle göreve geldi

Malatya’da Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ kapsamında İl Öğrenci...

Malatya’da Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’ kapsamında İl Öğrenci Meclisi belirlendi. İl Öğrenci Meclisi seçimi, ilçe meclisi temsilcilerinin katılımıyla Malatya Öğretmenevi’nde yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından projeye ilişkin bilgi verdi. İl Öğrenci Meclisi seçimlerinin demokrasi kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla her yıl gerçekleştirildiğini belirten Yazgan "Okullarımızda öğrencilerimizle her yıl gerçekleştirdiğimiz Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Yönergesine uygun olarak ilimizden temsilci seçerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde Malatya yı temsil edecek öğrencinin belirlenmesi için buradayız şimdiden aday olanlara oy kullanacak olan delegelere teşekkür ediyor seçimin güzel geçmesini diliyorum." dedi.
Öğrenci temsilcilerinin, sandıklarda oy kullanarak gerçekleştirdiği seçimde 5 liste yarıştı. Oylama sonrası yapılan değerlendirme sonucu İl Öğrenci Meclisi Başkanlığını 60 oydan 18’ini alan Battalgazi Dr.Sadettin Hacı Evliyagil Lisesi öğrencisi Fatih Polat kazandı. Fatih Polat isimli öğrenci 23 Nisan 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kenti temsil edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz