Malatya'da "İş Sağlığı Ve Güvenliği" Konulu Seminer Verildi

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Arpa, Malatya'da yılda ortalama 158 iş kazasının yaşandığını ve bu kazalarda 6 işçinin hayatını

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Arpa, Malatya'da yılda ortalama 158 iş kazasının yaşandığını ve bu kazalarda 6 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Arpa, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitim seminerinde, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini vurguladı.

Her kurumun İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı bulundurma yükümlülüğü olduğunu belirten Arpa, Türkiye'de günde 200 iş kazasının yaşandığını ve bu kazalarda 3 işçinin hayatının kaybettiğini, 7 işçinin ise iş yapamaz duruma geldiğini ifade etti. Arpa, Malatya'da ise yılda ortalama 158 kazanın yaşandığını ve bu kazalarda 6 işçinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun işçiyi ve işvereni korumak amaçlı olduğunu hatırlatan Arpa, her alanda işveren ve işçinin kendine dikkat etmek zorunda olduğunu söyledi.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay da yasalarla da güvence altına alınan iş sağlığı ve güvenliğine işçilerin dikkat etmesinin yanı sıra işverenlerin de sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlama mesuliyeti bulunduğunu belirtti.

Malatya Belediyesi ve şirketleri olarak iş güvenliği ve iş sağlığına büyük önem verdiklerini ifade eden Atay, bu nedenle eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: