Malatya'da Kadınlara Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Malatya Aktif Kadınlar Derneği (AKAD) arasında imzalanan protokol çerçevesinde kadınlara uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimi tamamlayanlara, kendi işlerini kurmaları için bir kısmı hibe şeklinde 100 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.

KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, imza töreninde yaptığı açıklamada, kurum olarak 2011 yılından bu yana 2 bin kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. Eğitimlere katılanların yüzde 38’ini kadınların oluşturduğunu anlatan Seki, 200 kişinin eğitimlerin ardından kendi işini kurmak için destek almaya hak kazandığını, bunların da yüzde 44’ünü kadınların oluşturduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

AKAD ile imzaladıkları protokol kapsamında girişimci adaylarına 70 saatlik eğitim verileceğini aktaran Seki, bu eğitimin sonunda iş planları kabul edilen ve işletmelerini kuran kişilere KOSGEB'in destekleri olacağını dile getirdi. Bölgesel kalkınmada, bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesinde ve işsizliğin çözümünde girişimciliğin önemli rol oynadığına işaret eden Seki, ''Esas hedefimiz rekabet gücünü artıracak, Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayacak esnaf ve sanatkarların yarınların büyük işletmelerini kurmalarını temin etmek. Artık 'küçük olsun, benim olsun' anlayışı sona erdi.'' diye konuştu.

AKAD Başkanı Mine Karaca da 1,5 yıl önce kurulan derneklerinin kadınların sosyal yaşama katılmaları için birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi. KOSGEB ile düzenledikleri protokol çerçevesinde kadınlara uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmesini sağlayacaklarını bildiren Karaca, eğitimlerin 25 Nisan’da başlayacağını kaydetti. Karaca, “Girişimcilik için en temel faktörler, yetenek, cesaret ve bilgidir. Bizler de kadınlarımızda bulunan bu yeteneği bilgiyle destekleyerek ve cesaret kazandırarak ortaya çıkarmaya vesile olacağız.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Kadın Dostu Kentler Projesi İl Koordinatörü Müjde Demirkazık uygulamalı girişimcilik seminerlerinde kadınlara eğitim vererek yararlı olmaya çalışacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: